Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Gyurcsányné súlyos vereséget szenvedett a józan észtől az InfoRádióban

Hirdetés

Dobrev Klára egészen nyíltan beszélt arról, hogy visszahozná a kommunista időkre emlékeztető politikai tisztogatásokat, és a jogállamiságot is lábbal tiporná.

Létezik az a közkeletű bonmot, amely szerint a Németh Lászlóéknál bujtatott Zelk Zoltán egyszer a következőket mondta Németh feleségének, aki éppen egy tál gőzölgő húslevessel akart kedveskedni a költőnek: „tudja Ella, azért hogy maguk itt engem rejtegetnek, abban azért a Lacinak is van némi szerepe”. Mi is ugyanezt a gondolatot tudjuk a kedves olvasónak címezni, azért ugyanis, hogy mi most Gyurcsányné Dobrev Kláráról vagyunk kénytelenek írni, abban azért Karácsony GeLgelynek is van némi szerepe.

Merthogy az egész előválasztás annyira szépen le volt zsírozva, mintha egyenesen a nagymama spájzában kenték volna meg. Az eredeti, gyurcsányi mesterterv szerint Karácsony lett volna a befutó, miközben Dobrev és Jakab Péter szerepe kimerült volna a két hárdkór keménymag megszólításában. Ámde a főpolgármester látványos bénázássorozatba kezdett, érintve a doktori címet, a nyelvvizsga hiányát, a csapnivaló helyesírást, hogy a Karácsonyra felhúzott kampány végül olyan dugóba torkolljon, amilyet a Nagykörúton is csak nagyon ritkán tapasztalni. Ezért aztán Gyurcsány csatasorba küldte feleségét, aki a családi hagyománynak megfelelően jó keményeket is mondott az InfoRádióban – ezek közül válogattunk.

Hirdetés

Abban a pillanatban, ahogy egy csoport, egy párt – például a Fidesz – az arra törekszik, hogy a hatalmat kizárólagosan birtokolja, az alkotmányellenes.
Nem csalás, nem ámítás, ezzel Dobrev tényleg azt állítja, hogy ha egyetlen párt gyakorolja a hatalmat, akkor az eleve alkotmányellenes. Arra pedig elfelejt kitérni, hogy mégis mit kezd egy demokrácia a választói felhatalmazással akkor, ha az emberek önszántukból és szabad akaratukból úgy döntenek, hogy egyetlen pártot ruháznak fel akár kétharmados hatalommal? Akkor az a párt a kétharmados többség birtokában sem gyakorolhatja egyedül a hatalmat? Majd az InfoRádió műsorvezetője egy jó adag szarkazmussal odaszúrja Dobrevnek: „elképzeltem a DK-t, amint mondjuk megnyeri a választást, majd szemérmesen azt mondja, hogy az új alkotmány értelmében én nem léphetek hatalomra, merthogy nem lehet egy pártnak még egyszer hatalma”. Erre pedig Dobrev a következőt feleli: „nem, valamit teljesen félreért”. Aha, szóval itt van a zuglói képviselő kutya elásva, hogy csak a Fidesz nem gyakorolhatja egyedüli pártként a hatalmat, ámde a Gyurcsány-párt már igen. Ilyet utoljára a kommunizmus elé görbe tükröt állító Állatfarmban lehetett olvasni, amikor is Orwell azt írja, hogy négy láb jó, két láb rossz.

Jogászként is azt tudom mondani, hogy attól, hogy egy törvény formailag szabályos, nem lehet eltekinteni a tartalmától.
Majd Dobrev sietve azt is hozzáteszi a gondolatához, hogy kétharmados törvényeket simán felül lehet írni feles többséggel, ha nem tetszik a tartalmuk. Hoppá. Eddig mintha a jogállamiság tiszteletben tartása lett volna a progresszívek szent tehene, ámde ha a jogállami kritériumok a haladás útjában állnak, akkor azonnal le lehet ölni a szent tehenet. A húsából meg a Feri készít az Apró-villában egy jó marhapörköltet – jó sok vörösborral.

Szóval az Európai Unió végre rájött, hogy nem lehet az európai adófizetők pénzét lopásra költeni, és éppen ezért megalakította a jogállamisági eljárást.
Értjük, ugye? Ha Moszkvának Brüsszelnek nem tetszik a törvény tartalma, akkor meg a nekünk amúgy jogszerűen megjáró uniós forrásokat lehet elvenni. Ennél őszintébb aktus már csak az volna, ha Lengyelországot és hazánkat elneveznék kuláknak, a helyi vazallusaikra meg rábíznák a padláslesöprést. Az Apró-Dobrev-családnak ebben már úgyis van némi történelmi gyakorlata.

Hirdetés

Miniszterelnökként egy nagyon fontos feladatom van: nagyon gyorsan és nagyon hamar eltakarítani a független intézmények éléről azokat a fideszes embereket, akik most akadályozzák azt, hogy ezek függetlenül működjenek.
Ha tehát a végrehajtói hatalom első embere vegytisztán politikai indíttatású tisztogatást hajt végre a független intézmények vezetői szintjén, az lesz a fékek és ellensúlyok rendszere. És már az új, mindennél függetlenebb vezetők névsorára is van tippünk: Draskovics Tibor, Szilvásy György, Lamperth Mónika… Az új rendszert pedig nevezzük népi demokráciának!

Lehet az ember üzletember (…), de akkor maradjon az!
Mondja ezt az a Dobrev Klára, aki az egész családjával a rendszerváltoztatáskor a politikai befolyást gazdasági hatalommá mentette át. A privatizáció során üveggyöngyökért rátették a kezüket az állami vagyontárgyakra, milliárdosokká váltak, majd ismét visszatértek a politikába. De azért az üzletember, az maradjon csak üzletember. Rendben, legyen így. Szóval kéretik este, a családi vacsoránál a Motim- és Altus-vezérként befutott Gyurcsány Ferencnek bejelenteni, hogy tartsa távol magát a politikától, és evezzen csak vissza az üzleti életbe. Mi csakis támogatni tudjuk a javaslatot. Történelmi beszélgetés lesz, Klára!

Forrás: Drót.info

Hirdetés

Hirdetés