Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Hazudnak a kommunisták: Már pénteken a teszt alatt összeomlott az előválasztási rendszer

Hirdetés

A vezető ellenzéki politikusok ennek ellenére továbbra is azt állítják, hogy egy külső támadás következtében omlott össze a rendszerük. Bizonyítani persze nem tudják, csak hazudoznak.

Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt – olvasható az ugytudjuk.hu szombat délelőtt megjelent cikkében.

A portál szerint az élesben még soha nem használt informatikai rendszer a péntek éjjeli tesztelés során lefagyott, majd szombat reggel sikerült elindítani, nyolckor elkezdődött a szavazás, és lassan ugyan, de működött a rendszer kilencig, amikor ismét leállt.

Hirdetés

Először még óriási sikernek értékelték a leállást

Érdekesség, hogy a rendszer leállását követően az ellenzéki erők első reakcióikban még egy egészen másfajta narratívát próbáltak sugallni választóiknak, eszerint nem támadás miatt fagyott le a rendszer, hanem a hatalmas érdeklődést nem tudta feldolgozni az informatikai háttér.

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-odalán például azt írták:

Hirdetés

„Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért. Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.”

De a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is ekkor még azt írta Instagram-oldalán: „Változást akaró tömegek rohamozták meg az ellenzéki sátrakat, amit az algoritmus hekkertámadásnak vett, ezért blokkolni kezdett.”

Hirdetés
Hirdetés