Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Hazudozással és titkolózással akarnak nyerni jövőre a Gyurcsány-fiókák

Hirdetés

Szia, uram! Adóemelés érdekel? Igen, de csak ha nem beszélünk róla.

Múlt vasárnap este rendezték a Gyurcsány-show résztvevőinek vitának becézett egyetértési versenyét. Bár a közel kétórás produkciót vitának keresztelték el, abból vajmi keveset láthattunk, nagy egyetértésekből azonban nem volt hiány. (A baloldaliak performance-ét Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője értékelte a 888.hu-nak.)

Dömötör Csaba videójából ez egyértelműen ki is derül.

Hirdetés

Volt azonban a szépségversenynek egy pillanata, amely mellett nem szabad elmenni szó nélkül. Ez pedig a következő mondat:

Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy adóemelésről most – többek között a közös választási győzelmünk reményében – szó se essen. Ha valamit szeretnek a magyarok Orbán Viktorban és a Fideszben, az az, hogy csökkentette a munkát terhelő járulékokat és adókat” – mondta Márki-Zay Péter a vitának nevezett színjátékban.

Magyarul tehát

Hirdetés
Márki-Zay azt tanácsolja a kollégáknak, nehogy adóemelésről merjenek beszélni a kampányban, mert azzal nem lehet választást nyerni.

Helyben vagyunk.

Hazudni kell, el kell titkolni a valós szándékokat.

Hódmezővásárhely polgármesterének szavai azonban süket fülekre találnak. Elég megnézni Karácsony Gergely főpolgármester programját:

Hirdetés
visszahozná a többkulcsos szja-t, ami a középosztály számára jelentős adóemeléssel járna. Továbbá a vállalkozásokat terhelő társasági adót is megemelné, és bevezetne több új adónemet, például a zöld- és a vagyonadót.

Mi több, Karácsony a „vita” során is kijelentette, az nincs rendben, hogy Európában Magyarországon legyen a legalacsonyabb a társasági adó.

Magam is mindig rácsodálkozom, hogy miért csodálkozom mindig azon, hogy ezek a remek képességű politikusok tényleg képesek lennének megsarcolni a népet. Pedig az adóemelésre való érzékenyítés már régóta folyik. Csak hogy néhány példát is említsünk:

Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa már adagolja a közvéleménynek, hogy nagyon-nagyon erős megszorításokat kellene eszközölni a magyar gazdaságban”.

Hirdetés

 

Mi a csudát tudnak önök ígérni a nemzetnek? Majd még egy-két hihetetlen, észszerűtlen, elvetemült adócsökkentést? Az lehet, de ebből nem lesz jövő” – mondta június közepén az Országgyűlésben Gyurcsány Ferenc.

Korábban a „betiltott” Klubrádióban Bolgár György vendége volt a Demokratikus Koalíció gazdasági szakértője, Dávid Ferenc, aki azon hüledezett egy jót, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke felvetette egy interjúban, hogy el kellene törölni a munkát terhelő terheket, a személyi jövedelemadót.

Hirdetés
Az EU valamennyi országában van szja-kötelezettség, nem is alacsony az átlagos szintje, meghaladja a 30 százalékot, azaz duplája a magyarnak. Mi leszünk a faltörő kos, aki csatlakozik az Egyesült Arab Emírségekhez, Szaúd-Arábiához és Katarhoz, és Európában bevezetjük a 0 szja-t?” – sivalkodott Dávid.
Forrás: 888.hu

Hirdetés