Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Bulvár

Kiderült: banális dolog buktatta le az áramlopási ügyben Lajcsit

Hirdetés

Klóros víz és gázszag buktatta le Galambos Lajost.

Ahogyan arról már a Blikk is beszámolt, Lagzi Lajcsit 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték vesztegetés és lopás miatt. A vád szerint meglopta a közműszolgáltatókat. Most az is kiderült, pontosan mi buktatta le a zenészt, – írja a Blikk.hu.

Mint ismeretes, Galambos Lajos a kilencvenes években tatai apartmanjaiban és a mocsai birtokán szabálytalanul köttette be az áramot, a gázt és a vizet. Az ingatlanokban illegális rácsatlakozásokat építettek ki, így tudták azt elérni, hogy az órákat megkerüljék, vagyis azok ne tudják érdemben mérni a fogyasztást. Így utóbbi nagyon alacsony maradt, a mérőórák éveken keresztül a nullához közeli értékeket mutattak. Természetesen ez idővel a szolgáltatóknak is gyanús volt. Az ellenőrzéskor azonban különböző magyarázatokat kaptak. Azzal védekeztek, hogy a társasházakat nagyon kevesen lakják, a víz kapcsán pedig az volt a válaszuk, hogy saját fúrt kutuk van, onnan látják el a házak vízellátását.

Hirdetés

Végül a szolgáltatóknak elegük lett a magyarázkodásokból, ezért az egyik ellenőrzésükkor megnyitották a csapot, de az óra nem pörgött. A víz ellenőrzésekor kiderült, hogy ugyanannyira klórozott, mint a szolgáltatók csapvize, ami lehetetlen abban az esetben, ha valaki természetes forrásból vagy fúrt kútból vett vizet használ. A következő ellenőrzés során már éppen távozni akartak az ellenőrök, amikor megérezték a gázszagot, ezért átvizsgálták az összes gázvezetéket. Ekkor derült ki, hogy szabálytalan rácsatlakozásokkal lopták a gázt. A szakértők más fűtési lehetőséget nem találtak, de a gázórák állása itt is nulla közeli volt – írja az Origo.

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés

Hirdetés