Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekIttonPublicisztika

Plágiumgyanús himnusz: Bródyval, Gálvölgyivel, Hernádi Judittal, a Pa-Dö-Dővel és Lakatos Márkkal kíván szebb jövőt az összefogott ellenzék

Hirdetés

2018-ban Hrutka Róbert még azt mondta, nem megy bele ilyesmikbe, pedig minden politikai oldaltól kapott már felkérést. Hát tessék, most se ment bele, meg ez MÁS, ez Nemes Ügy.

Nem tudom, mi hiányozhatott mostanában a legjobban a T. Olvasónak, mint egy jó kis ellenzéki kampányhimnusz – de ha nem volt elég a múltkori (miért is lett volna), alig egyhónapos Döntsük le a Falakat, akkor tessék, mert odaát nem fáradnak:

Ezúttal Hrutka Róbert állt elő a Heti hetesből és a Klubrádióból is ismerős sleppel:

Hirdetés

Kísértetiesen ismerős, fülbemászó refrén, de honnan? Sátáni ravaszsággal nyitogatja a szívcsakrámat, de valahol ezt már hallottam… Nem, a feljajduló vonós csak kicsit Oláh Ibolya-féle magyarországos, de aztán egy órányi gondolkodás után beugrott: hát ez nem más, mint a 2016-os EB hivatalos himnusza David Guettától, abból is a refrén együtténeklős része (pl. 0:59-től). Persze, nem „egy az egyben”-nyúlás, csak engem kísértetiesen emlékeztet (és talán nem vagyok ezzel egyedül): szép (tudat alatti) munka. És tudjuk: zenészberkekben is úgy szoktak fogalmazni, hogy az F-dúrt nem védheted le, 1-2 szekundnyi távolság pedig belefér…

Hirdetés

egy jobb életért, szebb jövőért, a holnapért…

Na, azért a szebb jövővel a jobbikosok is kaptak egy kikacsintást!

Belegondolva, hogy Robi anno a Kretens alapító tagjaként a Bobby Sands, A börtön ablakába (CPG-tisztelgés) vagy a Hunok vagyunk után egy ilyennel is ki tud lépni a nyilvánosság elé, az elég erős evolúció – még akkor is, ha azért a 80-as (számára korai tizenéves) évek már lassan negyven éve elmúltak, és ha az azóta visszavándorolt Jamie Winchesterről is úgy sejtjük, hogy nem a Fidesz-kormány rajongója.

Hirdetés

De azért csak beadta a derekát, mert 2018-ban még nagyon belgaként nyilatkozott:

Az ország közvéleményének izgalmi szintje két hónapig még biztosan átlag feletti lesz. Az egykori punk lendületből maradt még egy-egy kurucos megmondásra erőd?
Nem megyek bele ilyesmibe. Mindenkinek van véleménye, én az enyémet hazaviszem, legfeljebb a barátaimmal osztom meg. Ezért is van az, hogy minden politikai oldalról kaptam felkérést, amit ügyesen visszautasítottam. Én az embereknek zenélek, nem egy bizonyos módon gondolkodó emberek kisebb-nagyobb halmazának. Aki ismer, tudja, hogy soha nem konfrontálódtam.
Tegyük zárójelbe a Kretens időszakát?
Én azt a zene miatt csináltam és amikor balhé tört ki egy-egy koncerten, nem éreztem jól magam. Az ilyen fajta feszültséget nem bírom. Már akkor is romantikusabb alkat voltam.

Jó, hát ahogy a szivárványos karszalag, úgy ez sem állásfoglalás: csak simán nemes ügy.

Cserhalmi György, Kulka János, Gálvölgyi János, Bródy János, Lakatos Márk, Falusi Mariann, Lang Györgyi, Pogány Judit, Mérő László, Péterfy Bori, Hegyi Barbara, Nagy Zsolt, Csákányi Eszter, Epres Attila, Várkonyi András… 

Hirdetés

és sokan mások.

Nem mi listázzuk őket, ők listázták saját magukat!

Mindenesetre – elnézve a produkciót – már megint nem lennénk Orbán Viktor helyében.

Hirdetés

Forrás: Kontra

Hirdetés