Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekIttonPublicisztika

Senkit nem érdeklő híreink: teddy, a múmia böfögött, és majdnem behányt

Hirdetés

Csak reménykedni tudunk, Demeter Szilárdnak a másik Grammy-esélyes indulóhoz, a Döntsük le a falakat!-hoz is lesz kommentárja.

„Senkit nem érdeklő híreink: teddy, a múmia felböfögött, és majdnem behányt.

Farkasházy Tivadar terápiás posztot írt Demeter Szilárdról, és az Index is kapkodott egy kicsit, amikor tudósítani próbált az adok-kapokról. Vegyük sorra:

Hirdetés

1. Demeter Szilárd megnézte/meghallgatta a Hrutka feat. Klubrádió+RTL Klub előadásában a borzasztó, szerintünk plágiumgyanús Élni hívlak c. kampányhimnuszt, és kicsit ő is kiröhögte őket: »Ez a dal, a felvállalt kiállás, a »szabadságharc« csak róluk szól, az ő sérelmeikről, no meg a pénzről. Ezért tapsol Bródy János and co. a »szebb jövőt« refrénnek. (…) Egymást nyírják ki. És legtöbbször a feltörekvő új kommunisták nyertek.« – És milyen szépen mondja!

2. Farkasházy erre reflektálva elképesztő terjedelmű litániában akadt ki az »Ide figyelj, te pénzosztogató senki!« című posztjában. Dicséretére szóljon, hogy majdnem hiba nélkül abszolválta írását, amit egyébként komoly kihívás végigolvasni. Teddy agyba-főbe dicsérte a klipben fellépő örökválogatott tagjait, hogy ők milyen rengeteget dolgoztak és szenvedtek már évtizedekkel ezelőtt is: üldözte őket a rendszer, és Bagi Iván nélküle érettségivel se rendelkezne. Ez természetesen mind-mind releváns információ a kampánydal tükrében, sőt: máris megtetszett a NÓTA, teljesen jogos.

3. »Szemkilövetős reklámot fizettek a dal elé?«: ez a YouTube-ot üzemeltető Google intelligens (?) algoritmusa, a nevükben is elnézést kérünk. Általában érdeklődési kör szerint válogat.

Hirdetés

4. »A Hrutkákkal valahogy nincs szerencsétek.«: ez igaz. A Farkasházykkal sincs.

5. Bónusz: az Index is kicsit elszólta magát (vagy elfelejtette kitenni az idézőjelet a nagy sietségben). »Megmutatva, hogy miért is küzdünk, miért fontos az előválasztás s – úgy egyáltalán – a választás szabadsága.« – vagy tényleg a maguk nevében nyilatkoznak, ki tudja. »A dal (…) közösségi adományozásból született meg.«: ha a kísértetiesen ismerős, talán tudat alatt kölcsönvett dallamvezetésű hümmögésre gondoltok, hívhatjuk így is.

A magunk részéről csak reménykedni tudunk, Demeter Szilárdnak a másik Grammy-esélyes indulóhoz, a Döntsük le a falakat!-hoz is lesz kommentárja, mert igen szórakoztató lenne olvasni a rá érkező reakciókat.”

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés