Újabb felkavaró eset: Tanárok gúnyolták ki a sérült diáklányt, nyilvánosan alázták meg

Kegyetlen szavakkal illették a kislányt, aki betegsége miatt segítségre szorul.

Jogi lépéseket fontolgat az az angol édesanya, akinek hatéves kislányát a Facebookon, élő adásban gúnyolták ki tanárai. A Szent András egyházi iskola múlt hétvégén rendezett kirándulást az egyik osztálynak, az indulás előtti tanári megbeszélést azonban véletlenül élőben kezdte közvetíteni egyikük a közösségi oldalán.

Több mint 12 ezren nézték végig a megbotránkoztató beszélgetést, ami során a tanári kar három tagja a hatéves Willow Musgrave állapotán viccelődik. A kislány a vártnál 16 héttel korábban született, egészségügyi állapota miatt különös figyelmet igényel.

A kis Willow születésétől fogva él egy csővel a nyakában, ami a légzést segíti elő számára.

A légcsőmetszésen átesett kislány nyakában lévő eszközt időnként cserélni kell, ez a feladat pedig a tanárokra hárult a videó indítása előtt nem sokkal. A kegyetlen megjegyzések épp emiatt érkeztek.

Ez a cső nagyon nem illeszkedik… Borzalmas! – mondta egyikük, mire egy másik tanár így felelt:

Undorodom tőle, én ezt nem tudom megcsinálni…

Ugye?! Rettenetes…

– reagált a harmadik tanár.

A pedagógusok ezután azzal poénkodtak, hogy ők bizony nem azért álltak tanárnak, hogy csöveket cserélgessenek, a kislányt pedig valósággal kinevették állapota miatt.

Az anya is végignézte

A Facebookon közvetített élő videó linkjét a kis Willow édesanyjának is elküldte az egyik szülő, így a nő végighallgatta, amint gyermekét megalázzák tanárai.

Willow nem tudja megvédeni magát. Nem az ő hibája, hogy ilyen betegsége van, ő így képes életben maradni… Mégis milyen tanár az ilyen? Milyen példa az, hogy így beszélnek egy sérült gyermekkel?

nyilatkozta felháborodottan az édesanya, Becky Wardiell.

A nő hozzátette: teljesen ledöbbent a látottaktól, képtelen feldolgozni, hogy három felnőtt ember így beszélt a lányáról. Úgy tudni, az intézmény kivizsgálta az ügyet, és tanári karból azóta eltávolították a három pedagógust.

Forrás: Borsonline.hu