Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Karácsony maga vezette le az ATV-ben, miért gyenge politikus – videó

Hirdetés

Karácsony Gergely májusban még azt fejtegette, hogy erős politikus az, aki képes végigcsinálni az előválasztást. Azóta, mint tudjuk, félúton visszalépett, ezzel pedig beismerte: saját mércéje szerint is gyenge politikus.

Legfeljebb akkor lépek vissza, ha elüt egy villamos” – nyilatkozta egy hőscincér rendíthetetlen bátorságával Karácsony Gergely az előválasztás első fordulóját követően. És annak érdekében, hogy még véletlenül se roboghasson át főpolgármester urunk magas és vékony sziluettjén egy jól megtermett Combino, még vizes homok is szóródott a négyes-hatos vonalára, megbénítva ezzel a villamosközlekedést. Emellett óvintézkedés gyanánt úgy kerülte a villamosok nyomvonalait, ahogy általánosságban a munkát szokta – egyszerre rutinosan, mégis valami légies kecsességgel. Ámde mindhiába. Hiszen a végzet így is utolérte, ha nem is a Combinók mosolygós vidámságának, de Márki-Zay örökkön feldúlt, viharos ábrázatának képében.

Pedig nem csak az első fordulót követően volt ám nagy fogadkozás Karácsony részéről, hogy ő aztán sohasem lépne vissza. Legfeljebb ugye csak egy szörnyűséges villamosgázolás esetén, aminek az esélye előzetesen Gyurcsány Ferenc absztinens napjainak számához közelített. Hanem akkor is, amikor májusban az indulását bejelentve az előválasztást a saját bátorságpróbájaként határozta meg:
Csak még egy dolgot! Hogy igazából velem kapcsolatban sokan azt gondolják, hogy én nem vagyok elég erős. Aki ezt a kampányt, ebbe beleáll, és ezt végig tudja csinálni, és hogy ha az előválasztás után még egy kört kell futni, és aki ezt végig tudja csinálni az egy erős ember. Ezt fogják bizonyítani, én ezért hálás vagyok.

Hirdetés

Nos, ha elfogadjuk Karácsony gondolatmenetét (és miért ne tennénk?), hogy erős politikus az, aki képes végigcsinálni az előválasztást, akkor a logikai legelemibb szabályaiból meg az következik, hogy ennek fordítottja is igaz. Azaz gyenge az a politikus, aki az előválasztást félúton feladja – mint tette azt Karácsony. Ráadásul az már igazán Sir Robin-díjas alakítás a főpolgármester részéről, hogy másodikként a nála majd’ 50 ezer szavazattal kevesebbet (!) kapó Márki-Zay Péter javára lépett vissza. (Most próbáljuk elképzelni ugyanezt az analógiát, amint a 2021-es Európa-bajnokság döntőjébe bejutó olaszok úgy határoznak, hogy mégsem szeretnének az aranyéremért játszani, hanem inkább visszalépnének a spanyolok javára. Mert hát, izé, mégiscsak a Wembley-ben kellene megmérkőzni az angolok ellen, himnuszkifütyülős ellenszélben, tökre félelmetes légkörben. Elképzelhetetlen, ugye, hogy ilyen bármikor is megtörténhetett volna? Még szép, hogy az.)

Persze a tandem másik felénél, Márki-Zay Péternél ez a fajta gyávaság tényleg elképzelhetetlen. A hódmezővásárhelyi polgármester ugyanis kőegyszerű keménységgel hazaárulózta le (ópardon, nem azt mondta, hogy hazaárulók, csak azt, hogy elárulják a hazát, és ballibéknél ez a kettő valamiért nem ugyanazt jelenti) azokat a politikustársait, akik nem voltak hajlandóak beállni mögé. Majd elmondta, hogy hibázott, de csak mert fáradt volt. Nyilván egy kétnapos brüsszeli csúcs után is olyan könnyedén fog csúszni a bocsánatérés, miután csigazabálónak nevezte Macront, mint egy csiklandós, nyári rozéfröccs. Vagy nem.

Hirdetés

Végezetül azt kellene eldönteni, hogy melyik gyengeség a rosszabb: a Karácsony-féle megfutamodós, vagy az, amikor Márki-Zay képtelen uralni a saját szavait? Szerintünk mindkettő egyformán vállalhatatlan. Szerencsére 2022-ben lesz egy harmadik út is. Nemet mondani a baloldal Sir Robin-díjas futóbolondjaira.

Forrás: Drót.info

Hirdetés
Hirdetés