Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Kiszivárgott Dobrev Klárának az előválasztási vereségéről szóló „igazságbeszéde”!

Hirdetés

Bognár Zsolt, a Madách Színház színművésze elképzelte, Gyurcsány Ferenc felesége hogyan értékelhette valójában az előválasztási vereséget bizalmasai körében. Az biztos, hogy nem úgy, ahogyan azt a tegnapi sajtótájékoztatóján előadta!

Az előválasztást értékelő 12 perces sajtótájékoztatóján Dobrev Klára a plebsznek szóló beszédében az emberi hang utánzására képes papagájokat is megszégyenítő módon nem kétszer, nem háromszor, hanem pontosan 11-szer mondta el előre betanult mondatát. Ebben támogatásáról biztosította a győztes Márki-Zay Pétert közös céljukban, miszerint „leváltjuk Orbán Viktor kormányát és utána lebontjuk Orbán rendszerét”. Bármely mezei Hullámos, de még egy Jákó, vagy Barátpapagáj is elégedetten csettintene a nyelvével az ilyen fogalmazási, ismétlési és retorikai bravúr hallatán.

A Demokratikus Koalíció elnökét, Ferenc testvért idézem saját, hatalmi regnálásának időszakából „Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz”. Élek a gyanúperrel, hogy kedves felesége Márki-Zay előválasztási győzelmének észlelésekor, a hivatalos sajtótájékoztatója előtt szűk „demokratikus” körben elmondta, mit gondol valójában

Hirdetés

A valószínűsíthető dobrevi igazságbeszéd:

„Kedves kollégák! Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban azt megtettük. Jakab, Fekete-Győr terv szerint ment a levesbe, Karácsony meg tudjátok, hogy úgy fütyült volna ahogy a Feri akarja, erre jött ez a hogy is mondta Oszkó elvtárs, ja igen, szóval jött ez a futóbolond Márki, ráadásul ez a tesze-tosza Bürgermeister épp a legrosszabbkor dobta be a törölközőt, pedig sms-ben még azt is garantáltuk neki, hogy nem ássuk el.

Vághatnék én is sírós arcot, mint Feri a monorierdői vonatbalesetnél, de nem teszem, mert megbízóink végül is ezt a hétgyerekest választották. Én nem olyan anyagból vagyok gyúrva. Még hogy a Márki-Zay lenne független és kívülálló? Az eszem megáll.

Hirdetés

Pedig többször, bátran még azt is kimondtam, hogy Márki-Zay alkalmatlan, de arra nem számíthattunk, hogy az igazodási pontunkat jelentő brüsszeliták és csatolt részeik hirtelen zavarukban a második fordulóban győztesnek szavaztatják meg. Nincsen sok választás. Azért nincsen mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában a Ferin kívül már másodszor csinálunk ilyen böszmeséget. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Most itt állok előttetek és egy óra múlva bejelentem, hogy a DK támogatja ezt a kizárólag tőlünk függő futóbolondot.

Pedig fantasztikus lett volna politikát csinálnom. Fantasztikus lett volna egy országot vezetni. Ne áltassuk itt egymást. A bukásom az igazi botrány. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Hiába hazudtunk az ellenzék egységéről reggel, délben, meg este. Hiszen a kormányzás kizárólag csak az én vezetésemmel lett volna szivárványos opció.

Azt mondom, vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort, hogy ezt a kudarcot elviselhessük és most megyek és elmondom a kameráknak, hogy „repesek” az örömtől, amiért szégyenszemre ezt a vásárhelyi „kormány rángatót” támogathatjuk a miniszterelnöki ambícióinak elérésében. A továbbiakban szerintem én nem köllök ehhez a kutyakomédiához. Ahhoz más kell. És utána ugyanúgy, mint a hites uram, én is írok majd kibaszott jó könyveket a modern baloldalról”.

Hirdetés

Visszatérve a jelenbe, türelmetlenül várt, nagy nyilvánosságnak szánt bejelentésében Dobrev Klára imígyen szólt halkan: „Na, akkor mit is kell mondanom Ildikó”? „Leváltod Orbán Viktor kormányát és utána lebontod Orbán rendszerét” -jött a válasz. Ezt Klára el is mondta tizenegyszer, remélve, hogy talán nem lesz olyan nyilvánvaló, hogy a „zemberek” nemet mondtak rá.

Dobrev DK-s csapattársaihoz intézett, a sajtótájékoztatóját megelőző utolsó szavai a következők voltak:

Na induljunk, hisz ez a harc lesz a végső. Azt nem fogom hozzátenni, hogy nem Orbánnak, hanem nekünk. Ennek a kizárólag nektek szóló beszédemnek a felvétele pedig a Ferinél lesz és majd megbeszéljük, hogy mikor és hogyan szivárogtassuk ki. Lesz még ebből is (i)gazságbeszéd!

Hirdetés

Csak ezzel a Márki-Zayjal ne melengettem volna kígyót a keblemen. Na mindegy, ha a Megyó /Medgyessy Péter/ is értett a szóból 2004-es leváltásakor, akkor, ha netán mégis nyernénk jövő tavasszal Márki-Zayjal, ő is tudni fogja, hogy hol a helye szivárványos panoptikumunkban, amikor a Feri kellő nyomatékkal elkrákogja magát.”  

A szerző a Madách Színház színművésze
Forrás: Kontra

Hirdetés

Hirdetés