Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Bevásárlóközpontokat és üzleteket fosztanak ki Dél-Afrikában – Több mint harmincan haltak meg a zavargásokban, a hadsereg sem képes megállítani az erőszakot

Hirdetés

Emlékszem gyermekkoromban mindig érdekesnek gondoltam Dél-Afrikát, hiszen európai léptékkel mérve is egy iszonyatosan modern és virágzó ország volt. Persze ez már minden tekintetben múltidő. Jött ugye Nelson Mandela és megdöntötték a dél-afrikai fehérek, a búrok „apartheid” rendszerét. Azóta a fehér lakosság zöme elmenekült és az országot szép lassan elnyeli a káosz. Lehet ebből sok-sok konklúziót leszűrni és persze párhuzamokat vonni. Nyilván aki nyitott szemmel szemléli a világot, az látja ezeket.

Feszült a hangulat Dél-Afrikában, miután a hadsereg sem képem megállítani az erőszakot Gauteng és KwaZulu-Natal tartományokban.

Az utcai erőszakban eddig legalább 32 ember vesztette életét. Johannesburgban az emberek bevásárlóközpontokat és üzleteket fosztottak ki.

Hirdetés

A zavargások a korábbi elnök, Jacob Zuma bebörtönzése miatt törtek ki, de egyelőre nem terjedtek át az ország többi részére.

Forrás: Euronews – B.Ádám/FB

Hirdetés

Hirdetés