Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt a magyarokat térdeltetni kívánó Rutte újabb botránya

Hirdetés

A magyargyűlölő Mark Rutte holland miniszterelnök bocsánatot kért azért, mert túlságosan korán oldották fel a járványügyi korlátozásokat, írja az Sorosnews.

Hollandia június végén enyhített a szigorításokon, a fertőzések száma azonban az utóbbi napokban megugrott. A holland kormány ezért újra bezáratta a bárokat és diszkókat, hogy lassítsa a delta variáns terjedését. Az éttermek pedig csak éjfélig lehetnek nyitva.

„Rosszul kalkuláltunk, csalódottak vagyunk emiatt, és bocsánatot kérünk”– mondta. Múlt pénteken Rutte és Hugo de Jonge egészségügyi miniszter még visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint a kabinet június végén túl korán enyhített, most a pénteki nyilatkozatukért is elnézést kértek.

Hirdetés

Mint mondta, a fertőzések számának növekedése gyorsabb, mint ahogy az előzetes számításokban kalkuláltak. A mostani szigorítások várhatóan augusztus 13-ig tartanak.

A Die Presse azt írta, hogy a közelmúltban Hollandiában 24 órán belül mintegy 7000 új fertőzést regisztráltak, körülbelül hétszer annyit, mint az előző héten. Csak a német határhoz közeli Enschede egyik diszkójában 200 ember fertőződött meg egy éjszaka alatt, főként fiatalok, pedig csak negatív teszttel lehetett bemenni a szórakozóhelyre. A fertőzésszám emelkedésével ugyanakkor nem emelkedett jelentősen a kórházba kerülők száma.

Forrás: Euronews – VH

Hirdetés

Hirdetés