Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz fenyegetés miatt bevonult katonának Vlagyimir Klicsko

Hirdetés

A hajdani nehézsúlyú világbajnok bokszoló a hazája és családja szeretetével indokolta döntését.

Vlagyimir Klicsko korábbi nehézsúlyú ökölvívóbajnok szerdán Kijevben tartalékosként bevonult az ukrán hadseregbe, mondván, hogy a hazája iránti szeretet kötelezi rá, hogy részt vegyen annak védelmében – írja a Reuters. Vlagyimir és testvére, Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere, szintén korábbi nehézsúlyú ökölvívó bajnok is részt vett a fővárosban a Területvédelmi Erők toborzóközpontjának megnyitóján.

„Egy kerületnyire innen jár a kislányom iskolába. Az iskola jelenleg zárva van, mert a nagykövetek elküldték a családokat” – mondta Vlagyimir Klicsko, utalva arra, hogy egyes nagykövetségek családostul hazaküldték munkatársaik egy részét. „A városom, az otthonom, a családom, a szomszédaim, a lányom iránti szeretet az, ami miatt ma idejöttem és vállaltam, hogy részt veszek a honvédelemben” – tette hozzá.

Hirdetés

Testvére, Klicsko polgármester szerint az Oroszországgal fennálló konfliktus diplomáciai megoldása volna a legelőnyösebb. „Ha azonban ez nem sikerülne, akkor fel kell készülnünk arra, hogy fegyverrel a kézben védjük meg az országot” – mondta.

Hirdetés

Hirdetés