Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Budai Gyula: Czeglédy Csaba és Iványi Gábor bűnelkövetési módszere ugyanaz!

Hirdetés

Összefüggés mutatkozik Iványi Gábor hétfőn kirobbant büntetőügye és Czeglédy Csaba hosszú évek óta tartó eljárása között: ugyanazok a módszerek, sőt, még az elkövetés időszaka is ugyanaz – mutatott rá Budai Gyula a Facebook-oldalán megosztott videobejegyzésében. A Fidesz politikusa emlékeztetett: a Czeglédy Csaba által irányított Human Operator Zrt. 2011 és 2017 között nem fizetett járulékot, míg az Iványi Gáborhoz köthető szervezetek 2015 és 2019 között mulasztották el a járulékbefizetést. Mindkét esetben többmilliárdos kár érte a munkavállalókat, mégis mindketten áldozatot játszanak. “A baloldalon semmi nem változott, ugyanazok a szereplők és ugyanazok a módszerek!” – írta Budai.

Szó, ami szó, valóban több hasonlóság is felfedezhető a 6 és fél milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba és a szintén a baloldalhoz köthető lelkész, Iványi Gábor ügye között, akit ugyan még nem gyanúsítottak meg, de ez esetben is több milliárdos költségvetési csalásról beszélhetünk.

Hirdetés

Czeglédy esetében a vád szerint strómanok nevén futó iskolaszövetkezetek felejtették el befizetni a közterheket. Bár erről kevés szó esik, de nemcsak az áfát, hanem bizony a dolgozók, iskolaszövetkezeti tagok utáni járulékokat is. Iványiéknál az egyházi közösségük által fenntartott intézmények tették ugyanezt a náluk alkalmazásban dolgozókkal, hosszú éveken át. Amikor Czeglédy Csaba Facebook-oldalán Iványi ügyéről értekezik, alkot véleményt, elkerülhetetlen, hogy eszünkbe jusson: te ugyanezért, vagy legalábbis nagyon hasonlóért ülsz a bíróság előtt, barátom…

Budai Gyula is erre világított rá keddi bejegyzésében, amelyhez egy videót is csatolt. A felvételen Czeglédy Csaba Szombathelyen a Hír TV stábja elől menekül, akik azt firtatják, ő is aláírta-e az ellenzéki pártok közös feddhetetlenségi nyilatkozatát. A Hír TV Célpont című műsorában, amelyet most Budai idézett, a politikus emlékeztetett: Czeglédy ügyében van egy nyilvánosságra került revizori jelentés, amely tételesen bemutatja, hogy Czeglédy bűntársai a be nem fizetett közterheket hogyan, mikor, milyen tételekben vették le bankautomatákból, vidéki bankfiókokban az iskolaszövetkezetek számláiról. Ezt a pénzt osztották aztán szét egy tanúvallomás szerint Szombathelyen a Human Operator irodájában – mutatott rá Budai Gyula.

A Célpont műsorában az is elhangzik, hogy a Czeglédy által a vád szerint működtetett bűnszervezet a diákokat, munkavállalókat is megkárosította: körülbelül száz diák bérével is adósok maradtak, illetve nem fizetettek járulékokat sem. A műsorban megszólaltak olyan diákok, akik a mai napig több tízezer forintjukra várnak – hiába.

Hirdetés

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés