Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Tinilány meggyilkolásával vádolt migráns deportálását segíti elkerülni Joe Biden

Hirdetés

Joe Biden elnök úgynevezett „menedékország” parancsai egy 19 éves texasi lány meggyilkolásával vádolt illegális bevándorlónak segítenek elkerülni az Egyesült Államokból való kitoloncolást.

2020 novemberében a 19 éves Adrienne Sophia Exumot elütötte és megölte Heriberto Fuerte-Padilla, egy mexikói illegális bevándorló a texasi Harris megyében. A rendőrség szerint Padilla ittasan vezetett, majd vádat emeltek ellene a baleset helyszínéről való elmenekülés és az ittas vezetés miatt.

Stephen Dinan a Washington Times-tól most arról számolt be, hogy Biden vonatkozó parancsai – melyek a bevándorlási és vámhatósági (ICE) ügynököknek megtiltják az illegális külföldiek letartóztatását és kitoloncolását, hacsak nem érik el a büntethetőség szűk küszöbét – segítenek Padillának elkerülni az Egyesült Államokból történő kitoloncolást.

A belbiztonsági minisztérium kezdetben azt mondta, hogy azt akarták, hogy a hatóságok kitoloncolják, miután Texas állam megbüntette, de aztán meggondolták magukat.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámigazgatási Hivatala azt is közölte Texasban, hogy visszavonja más illegális bevándorlók kitoloncolási kérelmét – köztük olyanokat is, akik bűnösnek vallották magukat a letartóztatás kijátszásával vádolt vádakban, vagy ittas vezetésért, kábítószer birtoklásáért vagy családon belüli testi sértésért elítéltek.

Hasonlóképpen, Joe Biden abban is segít, hogy a guatemalai Jose Godoy Vasquez és a thaiföldi Nay Thar illegális bevándorlók is elkerüljék a deportálást.

Vasquezt ittas vezetésért, családon belüli erőszakért és kábítószer-birtoklásért, míg Thart ittas vezetésért, kábítószer-birtoklásért, rendőrök elől való menekülésért és titokban csempészáru börtönbe juttatása miatt ítélték el.

Hirdetés

Forrás: 888.hu

Hirdetés