Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonPublicisztika

Valóban kitört a háború?

Hirdetés

Aki ebben a kérdésben jelenleg biztosat állít, jó eséllyel sarlatánságot követ el. Ez alól legfeljebb a nagyhatalmak vezetői képeznek kivételt, akik ismerik a nem nyilvános háttértárgyalások részleteit.

Egyelőre azonban az látszik, hogy a konfliktus nem szélesedett ki, hanem az oroszok pontot tesznek egy régóta húzódó ügy végére: a két szakadár terület orosz volt és orosz is marad. Ezt véglegesnek lehet tekinteni. Ahogy Krím hovatartozása sem kérdéses többé. Ezentúl ez a tárgyalási alap. A felek ennek tudatában ülnek le tárgyalni a jövőben.

Háború azonban egyelőre nem lesz. Az orosz (amerikai) – ukrán konfliktus azonban rengeteg tanulságot szolgáltatott. Az Egyesült Államok már hosszú ideje nem az egyedüli keményöklű játékos a ringben, a többpólusú világrenddel mindenkinek meg kell tanulnia együtt élnie! Amennyiben a nagyhatalmak vezetői valóban békét akarnak, nem kényszeríthetik egymást arra, hogy fegyverrel kelljen megvédeniük az érdekeiket.

Hirdetés

Fontos ugyanis, hogy nincsenek jó és rossz nagyhatalmak. Mindenki követi a saját érdekeit, amelyeket alkalmanként fegyverrel is készek megvédeni. Ez a műsor ilyen. Amerika túl közel merészkedett Oroszország határaihoz, közben lelkiismeretlenül felhasználták az ukránokat arra, hogy lekössék az oroszokat.

Hogy Bede Zsoltot, az orosz-ukrán birkózás szakértőjét idézzük:
Ez az egész nem történik meg, ha Trump lenne az elnök.

Számunkra, a magyar nemzet szempontjából azonban csak két dolog számít:
Ki kell maradni a konfliktusból és garantálni kell a kárpátaljai magyarok biztonságát! A kettőt egyszerre képviselni nagyon nehéz. De ez ügyben nyugodtan hagyatkozhatunk a magyar diplomáciára, amely 100 év óta először maximálisan a magyar érdekeket képviseli.

Hirdetés

Forrás: Kontra

Hirdetés