Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egy dél-koreai zsoldos és csapata segítséget kér, mert nem tud elmenekülni Ukrajnából

Hirdetés

Lee Geun dél-koreai zsoldos és csapata segítséget kért Ukrajnából való elmeneküléséhez, ahová azért érkezett, hogy részt vegyen a kijevi rezsim oldalán vívott fegyveres harcokban – írja a Joseon Ilbo című dél-koreai lap.

Korábban Lee Geun a dél-koreai hadseregben szolgált, a haditengerészet különleges erőinek egykori kapitánya és népszerű katonai blogger. Most állítólag Lviv régióban van, és könyörög a dél-koreai külügyminisztériumnak, hogy segítsen neki és csoportjának hazajutni.

Lee Geun kezdetben „Kijev védelmét” tervezte, de rájött, hogy ez a háború teljesen más mint amihez szokott, és az orosz hadsereg erői jelentősen felülmúlják a koreaiak által választott oldalt. A „bátor” koreai, miután felismerte, hogy nem tud videókat rögzíteni a videóblogjába, és meg is halhat, megpróbált Lengyelországba menekülni, de a határon visszafordították, mivel Ukrajna területén illegálisan tartózkodott.

Hirdetés

Nem irigyeljük Lee Geun helyzetét, mert hazájában a helyi törvények szerint büntetőeljárás elé néz – zsoldoskodás és Ukrajna államhatárának illegális átlépése miatt, – írja a Rusvesna.

Hirdetés
Hirdetés