Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

„Oroszországnak joga van szükség esetén nukleáris fegyvereket használni, előre meghatározott esetekben”

Hirdetés

Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy ellenséges szomszédai – például a náci Ukrajna – atomfegyverrel rendelkezzenek – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

“Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy ellenséges szomszédaink nukleáris fegyverekhez jussanak. Például a náci Ukrajna, amelyet ma közvetlenül NATO-országok kormányoznak” – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Az elmúlt napok témája az orosz nukleáris fenyegetés – folytatta bejegyzését a volt orosz elnök.

Hirdetés

Biden és Truss, különböző másodlagos Blinkenek és Sullivanek, akik atlanti nyálat fröcsögve követelik Oroszországtól, hogy vegye le a kezét a “nukleáris gombról”. Mindannyian együtt szüntelenül “szörnyű” következményekkel fenyegetnek minket, ha Oroszország atomfegyvereket vetne be. És a fiatal gondolkodású londoni néni készen áll arra, hogy azonnal megkezdje a nukleáris csapásokat hazánkra.

Ismét emlékeztetnem kell titeket – azokat a süket füleket, akik csak önmagukat hallják. Oroszországnak joga van szükség esetén nukleáris fegyvereket használni. Előre meghatározott esetekben. A nukleáris elrettentéssel kapcsolatos állami politika alapelveinek szigorú betartásával. Ha minket vagy szövetségeseinket ilyen fegyverekkel támadnak meg. Vagy ha egy hagyományos fegyvereket használó agresszió államunk létét fenyegetné. Oroszország elnöke ezt nemrégiben kifejezetten világossá tette – írta Medvegyev.

Továbbá mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy a velünk szemben ellenséges szomszédaink atomfegyvereket szerezzenek. Például a náci Ukrajna, amelyet ma közvetlenül NATO-országok kormányoznak – folytatta.

Hirdetés

Nincs értelme a kijevi rezsim észérveire és politikai akaratára számítani. De még mindig van egy törékeny remény a józan észre az ellenséges országokban. Rájöhetnek, hogy ha az Oroszországot fenyegető veszély meghaladja a megállapított veszélyességi határt, akkor reagálnunk kell.

Anélkül, hogy bárkitől engedélyt kérnénk, anélkül, hogy különösebb egyeztetést tartanánk. És ez biztosan nem blöff.

A kérdés más jellegű. Képzeljük el, hogy Oroszország kénytelen bevetni legfélelmetesebb fegyverét az ukrán rezsim ellen, amely nagyszabású, államunk létére veszélyes agressziót követett el. Az a véleményem, hogy a NATO még egy ilyen forgatókönyv esetén sem avatkozna be közvetlenül a konfliktusba.

Hirdetés

Végül is Washington, London és Brüsszel biztonsága sokkal fontosabb az észak-atlanti szövetség számára, mint a haldokló Ukrajna sorsa, még ha bőségesen el is látják különböző fegyverekkel.

A modern fegyverek szállítása egyszerűen üzlet a nyugati országok számára, bár az sűrűn keveredik az irántunk érzett gyűlölettel. De nem több. A tengerentúli és európai demagógok nem fognak meghalni egy nukleáris apokalipszisben. Ezért a jelenlegi konfliktusban bármilyen fegyver használatát lenyelik. Valahogy…

Jó lenne, ha a kijevi hatóságok legalább részben felismernék ezt a szomorú következtetést. Sajnos, ez szinte irreális. Állandó háborús őrületben vannak, rövid szünetekkel, amelyekben bizarr, narkotikus álmaik vannak – írta Medvegyev.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés