Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Amerikai tábornok : az Egyesült Államok nem hagyja, hogy Ukrajna nyerjen

Hirdetés

Keith Kellogg nyugalmazott amerikai altábornagy a Fox Business műsorában azt mondta, hogy az Egyesült Államok jelenleg nem érdekelt Ukrajna győzelmében a konfliktusban.

„Nem hiszem, hogy megengedjük (nyerni. – a szerk.). Ha azt akartuk volna, hogy nyerjenek, már rég megadtuk volna nekik a megfelelő fegyvereket. Például most kezdik átvenni a NASAMS szállítmányokat, mi nagyon lassan szállítjuk ki nekik a HIMARS-t” – mondta Kellogg a műsorvezetőnek.

A tábornok azt is megjegyezte, jól átgondolt volt az orosz parancsnokság azon döntése, hogy az orosz csapatokat visszavonják a Dnyeper bal partjára .

Hirdetés

„Nézd, mit tettek az oroszok, és ez egy nagyon okos lépés. Elhagyták Hersont, és egy nagy folyót, a Dnyepert hagyták csapataik és az ukránok között. Okos taktikai lépés” – mondta Kellogg.

Kellogg hozzátette, hogy az Antonovszkij-híd lerombolása „hatalmas akadályt” jelentett az ukrán fegyveres erők számára, és a tél beköszönte előnyhöz juttatja az orosz fegyveres erőket azáltal, hogy átcsoportosulhatnak.

„Tehát mi vagyunk a hibásak ezért, de a nyugati világ többi része is hibás, amiért nem fegyverezték fel és lökték fel annyira az ukránokat, amennyire kellene” – zárta gondolatait Kellogg.

Hirdetés

Az Orosz Erők Egyesített Csoportjának parancsnoka, Szergej Szurovikin hadseregtábornok november 9-én jelentette be azt a döntést, hogy a Dnyeper bal partján védműveket építenek a katonaság és a harcképesség megmentése érdekében. Szergej Sojgu védelmi miniszter utasította a parancsnokot, hogy tegyen meg minden intézkedést a csapatok biztonságos átszállítása érdekében. Minden orosz katona átkelt a Dnyeper bal partjára. Ezt megelőzően a hatóságok végrehajtották a civil lakosság evakuálását.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés
Hirdetés