Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Rakétatalálat érte Lengyelországot – két halott

Hirdetés

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte honlapján a Radio Zet.

Egyelőre nem erősítették meg, hogy a rakéták a NATO-államban landoltak-e, az ukrán városokat a mai napon rakétázták ismét az oroszok, több mint 100 rakétát lőttek ki.

Az M1 csatorna már tényként írja, Lengyelországot is találat érte. Ezekben a percekben ül össze a lengyel nemzetvédelmi bizottság.

Hirdetés

Az orosz rakéták Lengyelországban gabonasilót talált el. Két ember meghalt.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök „sürgősséggel” összehívta a Minisztertanács nemzetbiztonsági és védelmi ügyekkel foglalkozó bizottságát – erősítette meg Piotr Müller kormányszóvivő, a helyi híroldalak szerint valószínűleg a robbanások miatt.

A rakéták Przewodów városában hullottak le, gabonaszárítókba csapódtak.

Hirdetés

A rendőrség, az ügyészség és a hadsereg állítólag már a helyszínen van.

Twitteren már képek is terjednek a rakétatámadásról. Hivatalos forrásból még nem erősítették meg a támadást, a képek valódisága sem igazolható.

Lengyelország NATO tag, így nem lehet tudni, vajon milyen válaszlépések következnek.

Hirdetés

A visegrad24 értesülései szerint a lengyel légierő vadászgépeket küldött a levegőbe a Tomaszów-Lubelski repülőtérről. A hadsereg és az ügyészség is a helyszínre érkezett.

VH- NIF -Portfolio nyomán

Hirdetés

Hirdetés