Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Több mint 40 ország jelezte részvételét az Armija-2023 haditechnikai fórumon

Hirdetés

Több mint 40 ország jelezte érdeklődését, hogy nemzeti küldöttséget küldjön az augusztus 14-20. között Oroszországban megrendezésre kerülő “Armija-2023” Nemzetközi Haditechnikai Fórumra – közölte kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, hadseregtábornok.

“Az augusztus 14-20. között megrendezésre kerülő ‘Armija-2023’ Nemzetközi Haditechnikai Fórum előkészületeiről szóló megbeszélésekkel kezdünk…” – mondta a védelmi tárca vezetője a minisztérium igazgatótanácsának ülésén.

“A mai napig 41 ország fejezte ki szándékát, hogy küldöttséget küldjön a közelgő fórumra” – mondta Sojgu.

Hirdetés

Hozzátette, hogy a külföldi vendégeknek a katonai és kettős célú termékek exportképességét fogják bemutatni, valamint a tervezett fórum keretein belül katonai-technikai együttműködési napot is szerveznek.

A miniszter szerint a fórumon továbbá kiállítják a perspektivikus felderítő-tüzérségi lövegkomplexumok főbb elemeit.

“A katonai ipari komplexum vállalatai és a tudományos szervezetek megosztanák tapasztalataikat, valamint a legújabb harci fejlesztéseket, figyelembe véve azok hasznosítását a különleges katonai művelet során” – mondta Sojgu.

Hirdetés

“Tavaly mintegy 1500 vállalkozás és szervezet mutatta be az Armija-2022 nemzetközi haditechnikai fórumon a katonai célú és kettős rendeltetésű termékek mintegy 28 000 mintáját” – jegyezte meg a miniszter. “525 milliárd rubel [6,2 milliárd dollár] értékű állami megrendeléseket írtak alá”.

“A fórumon tavaly 340 tudományos és üzleti rendezvényt szerveztek 21 000 szakértő részvételével zajlott, az Armija-2022 teljes látogatottsága pedig közel kétmillió embert tett ki” – emelte ki Sojgu.

Az orosz védelmi minisztérium által szervezett Armija-2022 nemzetközi haditechnikai fórum augusztus 15. és 21. között zajlott a Moszkva melletti Patriot Park területén, az Alabino gyakorlótéren és a Kubinka repülőtéren, valamint Oroszország valamennyi katonai körzetében és az Északi Flottánál, több mint 30 oroszországi régióban.

Hirdetés

Idén augusztusban a tervek szerint a Patriot Park területén, Moszkva mellett rendezik meg az Armija-2023 nemzetközi haditechnikai fórumot is.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés