Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kreml: megszüntetik a Prigozsin elleni büntetőeljárást, elhagyja Oroszországot

Hirdetés

A Jevgenyij Prigozsin elleni büntetőeljárást megszüntetik – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár. Hozzátette, hogy a Wagner vezér Belaruszba utazik.

Peszkov nem részletezte, hogy Prigozsin mit fog csinálni Belaruszban.

Korábban Alekszandr Lukasenko belorusz elnök sajtószolgálata közölte, hogy Prigozsin elfogadta az elnök ajánlatát Wagner Oroszországon keresztüli előrenyomulásának megállítására és a feszültségek de-eszkalálására tett további lépésekre. Pontosították, hogy “a helyzet megoldására kedvező és elfogadható lehetőség van az asztalon, a csoport harcosainak biztonsági garanciákkal”.

Hirdetés

Tegnap este az FSZB sajtó-központja arról számolt be, hogy a Jevgenyij Prigozsin nevében a közösségi hálózatokban keringő összes információ, amely “a védelmi minisztérium rakéta- és bombatámadásáról szól a “Wagner” hátsó egységei ellen, nem igaz és információs provokáció. Ugyanezt mondták a védelmi minisztériumban is. Az FSZB nyomozó igazgatósága büntetőeljárást indított Prigozhin ellen a Büntető törvénykönyv 279. cikke (“Fegyveres lázadás szervezése”) alapján.

Vlagyimir Putyin elnök az orosz néphez intézett beszédében kijelentette, hogy a lázadási kísérletért felelős személyek elkerülhetetlen büntetéssel fognak szembenézni, és felelősségre vonják őket a törvény és a nép előtt. Azt is megjegyezte, hogy határozott lépéseket fognak tenni a helyzet stabilizálására Rosztov-na-Donuban, ahol a polgári és katonai közigazgatás munkáját gyakorlatilag blokkolják.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés