Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt van Kína válasza az amerikai világháborús provokációra

Hirdetés

Joe Biden nemrég diktátornak nevezte Hszi Csin-ping kínai elnököt, ezzel pedig súlyos diplomáciai botrányt okozott. A kínai-amerikai viszony egyébként is évtizedes mélyponton van, az Egyesült Államok demokrata elnökének provokációja pedig rendkívül veszélyes a mostani helyzetben.

Joe Biden a kínai kémléggömbös incidenssel kapcsolatban nyilatkozott egy kaliforniai adománygyűjtésen. Az amerikai elnök Hszi Csin-ping kínai elnököt diktátornak nevezte, akinek tudnia kellett volna arról, hogy a léggömb letért az útról, és olyan területre tévedt, ahol nem szabadott volna lennie.

Mao Ning, a kínai külügyminisztérium szóvivője a mai napon reagált az amerikai elnök súlyos provokációjára. Szerinte az amerikai kijelentés rendkívül abszurd, rendkívül felelőtlen és felrúg minden diplomáciai szabályt. Emellett komolyan megsérti a kínaiak politikai becsületét és nyílt politikai provokációnak tekinthető.

Hirdetés

Az időskori demencia tüneteit egyre súlyosabban mutató Joe Biden egyébként majdnem csődbe vitte az Egyesült Államokat, és ismét azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elesik, vagy éppen a helikopterbe veri be a fejét. Ha pedig diplomáciai botrányról beszélünk, akkor érdemes megemlíteni, hogy Biden tavaly márciusban „gyilkos diktátornak” nevezte Vlagyimir Putyint, vagyis egy szuverén ország demokratikusan megválasztott elnökét.

Az Egyesült Államok egyébként csak a 2000-es években már többek között Afganisztánban, Szíriában, Jemenben, Irakban, Líbiában, Ugandában, Szomáliában és Pakisztánban is hajtott végre katonai bevetéseket. A Brown Egyetem szerint Irakban az amerikai invázió miatt legalább 280 ezer civil halt meg.

Forrás: Origo

Hirdetés
Hirdetés