Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Még a liberálisok is támadják a migránskvótát az Európai Parlamentben

Hirdetés

A konzervatívok és a liberálisok is támadják a migránskvótát az Európai Parlamentben. A szocialisták, a liberálisok és a zöldek élesen bírálták az Európai Tanácsban minősített többséggel meghozott döntést. Szerintük ugyanis az nem veszi figyelembe a migránsok emberi méltóságát és szabadabb kezet adna a tagállamoknak a menedékjogot nem kapott migránsok visszatérítésében – számolt be a Magyar Nemzet.

Az Európai Parlament a június végén esedékes kormány- és államfői csúcstalálkozó előkészítéséről tartott vitát a szerdai plenáris ülésen Brüsszelben. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke felszólásában hangsúlyozta, hogy Brüsszel megint nem tanul a saját hibáiból; a külső határvédelem megerősítése és támogatása helyett a kötelező kvóta szerinti elosztást javasolja, amelyet újra meghívóként értelmeznek majd illegális bevándorlók milliói.

Az illegális migráció megállítására, a külső határvédelem megerősítésére, így Magyarország határvédelmi erőfeszítéseinek anyagi támogatására lenne végre szükség

Hirdetés

– jelentette ki. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye szerint Gál Kinga hangsúlyozta: az Európai Tanács már világosan megfogalmazta, hogy a migrációt érintő kérdésekben csak konszenzussal lehet dönteni. Ehhez képest a belügyminiszterek múlt heti ülésén minősített többséggel, puccsszerűen nyomták át a migrációs csomagot.

Az elfogadott csomag tartalmazza a kötelező kvóta szerinti elosztást, amit újra meghívóként értelmeznek majd illegális bevándorlók milliói. Illegális migránsokat beengedni nem akaró tagállamokra pedig pénzbüntetést rónának ki a szolidaritás jegyében

– mutatott rá. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke szerint az illegális migráció megállítására, a külső határvédelem megerősítésére és anyagi támogatására lenne végre szükség. Gál Kinga leszögezte: mi, magyarok népszavazáson is döntöttünk róla, hogy nem kérünk a migránsokból és a kötelező kvótákból, és szuverén államként jogunk van eldönteni, hogy kivel akarunk együtt élni. Hozzátette: mindeközben minden jel arra utal, hogy az orosz agresszió miatt kirobbant háború eszkalálódik. Mint mondta, a további pusztítás megállítása, emberéletek megmentése végett fegyverszünetre lenne végre szükség, hogy béketárgyalások kezdődhessenek, amelyek elvezetnek a tartós békéhez.

Hirdetés

A Hír TV tudósítása szerint a konzervatívok és a liberálisok is támadják a migránskvótát az Európai Parlamentben. A szocialisták, a liberálisok és a zöldek élesen bírálták az Európai Tanácsban minősített többséggel meghozott döntést. Szerintük ugyanis az nem veszi figyelembe a migránsok emberi méltóságát, és szabadabb kezet adna a tagállamoknak a menedékjogot nem kapott migránsok visszatérítésében. A baloldal szerint az szembe megy az európai értékekkel. A szocialisták elutasítják a kötelező határeljárást, amely azt jelenti, hogy a menedékkérők addig nem léphetnek be az Európai Unió területére, amíg kérelmüket el nem bírálják. Ez az eljárás pedig akár fél évig is eltarthat; ez idő alatt akár valamilyen felügyelet alá is helyezhetik a bevándorlókat. A liberálisok azt hangoztatták, hogy el kell ismerni a gazdasági bevándorlást, és a migránsoknak biztos útvonalat kell biztosítani Európába, a zöldek viszont egyenesen úgy fogalmaznak, hogy a megállapodás a szélsőjobb nézeteit tükrözi, mivel a tagállamok szabadabb kezet kapnak a migránsok visszatérítésében.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés