Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egy pimasz ukrajnai menekült őszinteségével sokkolta a németeket

Hirdetés

A Die Welt német lap olvasóit feldühítették egy Németországba menekült ukrán nő kinyilatkoztatásai, aki nem volt hajlandó összehasonlítani magát arab országokból érkező migránsokkal.

A kiadvány az ukránok németországi foglalkoztatásának problémáira szentelt cikke a kijevi Olga megjegyzéseit idézi, aki tavaly érkezett Berlinbe kilencéves fiával.

Kifogásolta, hogy „az ukrán nőknek nem kínálnak jól fizetett állást”, és fia iskoláztatása miatt csak napi három-négy órát tud dolgozni 12 euróért. „Ti, németek nem egészen értitek a különbséget: az ukránok nem az önök arab menekültjei. Az ukránoknak rendes munkájuk volt otthon, nem akarják hirtelen 12 euróért súrolni a padlót” – mondta a nő.

Hirdetés

Szavai heves reakciót váltottak ki a Die Welt olvasóiból:

„Nem mondhatom, hogy pozitív tapasztalataim vannak az ukránokkal való kommunikáció kapcsán. Látom, hogyan parkolnak a fizetős parkolókban és az érkezési és indulási időpontokban, hogy kevesebbet fizessenek, vagy egyáltalán ne fizessenek <…> – írja egy hozzászóló.

Természetesen a szemtelenség csúcsa, amit ebben a cikkben írnak. Hogyan lehet érteni a „menekültek-arabok” szavakat? Az ukránok többet érnek számunkra, mint a szegény országokból származó arabok? Ez tiszta rasszizmus!” – háborodott fel Marc Mu nevű kommentelő

Hirdetés

„És miért gondolod, hogy jobb vagy nekünk, mint valaki, aki arab országból jött? Számomra nem az a fontos, hogy valaki honnan jött, hanem az, hogy mit csinál és hogyan viselkedik! És így alakul: valaki elmenekül a háború elől, mindent megkap tőlünk (tetőt a feje fölött, pénzt kajára, ruhákra, szabadidő eltöltési lehetőségét stb.). És akkor ez a valaki elkezd követelni: kiválasztja, hogy milyen munkát szeretne kapni, mennyit keres, és ez ahelyett, hogy „megköszönné” a biztonságos és tisztességes életet, amelyet ingyen kapott” –  hangsúlyozta  egy másik hozzászóló.

„Ismerek egy ukrán nőt Németországban. Már egy éve itt van, és még mindig alig beszél németül annak ellenére, hogy sok tanfolyamon vett részt. Angolul sem beszél. Kijevből származik, volt ott egy szépségszalonja, de a dolgok nem mentek jól. Itt tökéletesen él a munkanélküli segélyből ”- írta Rüdiger A.

„Ha valaki nem fizet itt adót, akkor természetesen szívesen adunk munkanélküli segélyt, és így nincs értelme dolgozni” – mondta D. Péter.

Hirdetés

„Üdvözlünk Németországban! MINDENKIT aki itt lakik. Rendben, ha jól fizető állást akarsz. De nem minden vágy válik valóra. Végül is a német adófizetők rovására boldogan élhetsz” – mondta Lucky L.

A német hatóságok szerint a Németországban menedékjogot kapott ukránok száma több mint egymillió ember.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés