Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Csak egy raktárajtó választotta el Prigozsinékat az atomfegyverektől Budanov szerint

Hirdetés

A zsoldosoknak állítólag az volt a szándékuk, hogy kis szovjet korszakból származó nukleáris eszközöket szerezzenek.

Miközben a lázadó Wagner-erők június 24-én észak felé, Moszkva felé nyomultak, egy katonai járműkontingens kelet felé fordult egy autópályán egy nukleáris fegyvereket őrző, megerősített orosz katonai bázis irányába, az interneten közzétett videók és a helyi lakosokkal készített interjúk szerint – számolt be a Reuters.

Amint a Wagner-harcosok elérték a vidéki területeket, a nyomok kihűltek − körülbelül 100 kilométerre a Voronyezs-45 nukleáris bázistól. A Reuters nem tudta megerősíteni, hogy mi történt ezután, és nyugati tisztviselők többször is azt mondták, hogy

Hirdetés

Oroszország nukleáris készlete soha nem volt veszélyben a felkelés során,

amely gyorsan és rejtélyes módon véget ért aznap.

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirilo Budanov azonban egy exkluzív interjúban azt mondta, hogy a Wagner-harcosok sokkal tovább mentek. Azt mondta, hogy elérték a nukleáris bázist, és az volt a szándékuk, hogy kis szovjet korszakból származó nukleáris eszközöket szerezzenek.

Hirdetés

Budanov szerint az egyetlen dolog ami megakadályozta a Wagner katonáit a nukleáris fegyverek megszerzésében az nem más volt, mint a raktár ajtaja. „A raktár ajtajai zárva voltak, így nem jutottak be a műszaki részlegbe” − mondta.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés