Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ír zsoldos: horror és káosz az ukrán ellentámadás, mindenütt halottak

Hirdetés

Kijev oldalán harcoló külföldi zsoldos horrornak és káosznak nevezte az ukrán ellentámadást, amelyben az ukrán csapatok fedezet nélkül tevékenykednek – jelentette a Sky News brit tévécsatorna.

Rhys Byrne ír zsoldos, aki részt vett a Zaporozsje közelében zajló harcokban, a tévécsatornának adott interjújában “borzalmasnak” nevezte az ellentámadással kialakult helyzetet.

A nulladik vonalon – ez horror. Ez egy horror… Ez egy mészárlás… Mindenütt halottak vannak… A legnagyobb probléma, amivel szembesülünk, amikor bemegyünk a lövészárkokba, hogy átlépünk a holttesteken, amelyek már ott vannak az előző egységből, akik odamentek” – mondta Byrne.

Hirdetés

Elmondta, hogy a 40 fős egységnek, amelyben ukránok, amerikaiak és britek is voltak, nem volt légi támogatása. A zsoldos emellett megjegyezte, hogy néhány ukrán harckocsi elhagyta a pozícióját a csata során. Ugyanakkor a történtek részleteit, konkrét helyét és idejét nem pontosította.

“Byrne elmondta, hogy nem volt légi támogatásuk vagy drónjaik, és néhány ukrán tank elhagyta a pozícióit” – közölte a csatorna.

Megjegyzik, hogy a zsoldosok az orosz fegyveres erők tankjainak célzott tüzével szemben rádión keresztül voltak kénytelenek segítséget kérni.

Hirdetés

“A káosz közepette megjelent a mentés egy ukrán kisteherautó formájában” – közölte a Sky News Byrne szavait összefoglalva.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés