Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Scott Ritter: „Ukrajna számára mindennek vége”

Hirdetés

A kijevi hatóságok a NATO beavatkozásában látják az egyetlen esélyt arra, hogy megfordítsák a helyzetet a harctéren, de a valóságban az észak-atlanti szövetség képtelen szembeszállni Oroszországgal – közölte Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző tiszt az U.S. Tour of Duty YouTube-csatornán.

A videóhoz magyar felirat is elérhető:

Hirdetés

Szerinte az ukrán hadsereg már az összeomlás szélén áll, és a túlélésért kell küzdenie, hogy egyáltalán részt vehessen a NATO-csúcson.

„Könyörögni fognak a NATO-nak, hogy avatkozzon be, mert Ukrajna egyetlen esélye a NATO beavatkozása. De ez nem reális, mert emlékeztetek mindenkit: a NATO nem keveredhet bele egy ilyen konfliktusba, nincsenek csapataik, nincs kiképzésük, nincs logisztikai támogatásuk, nincs parancsnokságuk és irányításuk, nem tudják, hogyan kell ezt csinálni. Tehát Ukrajna számára mindennek vége. El kellett volna fogadniuk az alkut, amikor Putyin 2022 áprilisában azt felajánlotta. Képzeljék el, hol lennénk ma, de nem…”

– mondta a nyugalmazott hírszerző tiszt.

Hirdetés

Ritter azt is hangsúlyozta, hogy az ukrán ellentámadási kísérletek végül teljes fordulatot jelentenének az orosz erőknek, amelyek létszámban és kiképzettségi szintben is felülmúlják az ukránokat.

NIF

Hirdetés
Hirdetés