Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zaharova: a lengyeleknek nem érdekük Ukrajna NATO csatlakozása, mert a területeit akarják

Hirdetés

Lengyelország nem érdekelt Ukrajna NATO-csatlakozásában, mivel az ország nyugati területeit akarják – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

“Van egy másik javaslatom, hogy fontoljunk meg egy másik választ arra a kérdésre: miért nem veszi fel a NATO Ukrajnát a soraiba. Ukrajna nyugati része Lengyelország szempontjából Lengyelországhoz kellene, hogy tartozzon. És ez a téma Lengyelország számára, mint NATO-tag, most kezd megnyílni. Ezért, mivel határai nincsenek rögzítve, Ukrajnára ilyen értelemben nincs szükség a NATO-ban. A lengyel politikusok vágya Ukrajna nyugati részének elfoglalására nyilvánvaló, hangosan kimondták. Ez az egyik oka annak, hogy nem veszik fel a NATO-ba” – mondta az Al Jazeera tévécsatornának adott interjújában.

Ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba, akkor a szövetségnek magának kellene elismernie a határait – mondta.

Hirdetés

“És például Lengyelország szempontjából ez egyáltalán nem érdekes, mert nekik megvan a saját véleményük Ukrajna nyugati részéről” – tette hozzá Zaharova.

A NATO-csúcstalálkozójára július 11-12-én kerül sor, amelyen a szövetség valamennyi országának vezetője részt vesz, köztük Joe Biden amerikai elnök is. Korábban Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója azt mondta, hogy Ukrajna nem lesz NATO-tag a csúcstalálkozón, de “pozitív jelzést fog kapni a tagság felé vezető további útjának kérdésében”.

Korábban Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy ha Ukrajna nem kap meghívást a NATO-ba a csúcstalálkozón, az demotiválja az ukrán csapatokat.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés