Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz külügy is kommentálta a Lavrov titkos tárgyalásairól szóló amerikai híreket

Hirdetés

A Moszkva és volt amerikai tisztviselők közötti “titkos tárgyalásokról” szóló hírek az amerikai hatóságok vágyálma, a politikai elemzőkkel folytatott találkozók pedig nem tekinthetők tárgyalásoknak, mivel ott nem tárgyaltak az ukrajnai béketervéről – közölte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Korábban az NBC tévécsatorna meg nem nevezett forrásokat idézve azt állította, hogy a volt amerikai tisztviselők állítólag áprilisban titkos megbeszéléseket folytattak Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel, hogy megteremtsék az ukrajnai konfliktus lezárásáról szóló tárgyalások alapjait.

“A mostani pletykák a ” tisztviselőkkel folytatott titkos tárgyalásokról” és “megbeszélésekről egy béketervről” a Biden-kormányzat részéről a választások előtti vágyálmok kísérlete” – írta Zaharova a Telegram-csatornáján.

Hirdetés

Az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy az utalás a Külkapcsolatok Tanácsának (Council on Foreign Relations, CFR) tagjaival április 24-én Richard Haas elnökletével tartott találkozóra vonatkozik.

“Sem ő, sem az amerikai sajtójelentésekben említett Charles Kupchan és Thomas Graham nem tölt be kormányzati tisztséget az Egyesült Államokban” – írta.

Megjegyezte, hogy akár “titkos megbeszélésnek” is lehetne minősíteni a külügyminiszter találkozóját a Swap tagjaival vagy különböző szervezetek képviselőivel.

Hirdetés

“A megbeszélés a kortárs nemzetközi kapcsolatokról és a globális napirendről szól. Nem volt szó semmilyen “Ukrajnával kapcsolatos béketervről”” – írta.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés