Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Prigozsin Szentpétervárra utazott, ahol visszakapta fegyvereit és pénzét az orosz titkosszolgálattól, az FSZB-től

Hirdetés

Igencsak meghökkentek Zelenszkijék, mikor szerdán kiderült,hogy a lázadással vádolt Jervgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsapat vezetője Szentpétervárra utazott, ahol visszakapta lefoglalt fegyvereit és készpénzét. A jelek szerint úgy fest, hogy azok a Nyugati , erősen pentagon-szagú összeesküvők, akik az amerikaiak Ukrajnának szánt pénzéből állítólag kemény summát, 6 milliárd dollárt pengettek le, hogy kirobbantsák a Wagner-felkelést és ezzel destabilizálják Oroszországot, jól pofára estek, ugyanis az egész 24 órás Wagner-előadás másként zajlott le, mint ahogy tervezték.

A fáma szerint Prigozsin és az oroszok, illetve fehéroroszok ügyesen megosztozva, zsebre tették a felkelésre szánt amerikai júdáspénzt és nem destabilizálták Oroszországot, sőt Putyint sem puccsolták meg. Figyelembe véve, hogy a civilizált és liberális Nyugat mennyi orosz pénzt kobzott el jogtalanul az ukrajnai fegyveres hadművelet kezdete óta, a dolog végülis nemcsak ravasznak de jogosnak is tűnik. Igaz, a Mainstream Médiában egyelőre nagyon hallgatnak erről.

A terv, a Wagner felkelésről nyilvánvalóan visszafele sült el.

Hirdetés

A Wagner orosz zsoldosszervezet alapítójától, a felkelés napján fegyvereket foglaltak le, amikor annak szentpétervári épületeiben tartottak házkutatást, köztük a Wagner zsoldosszervezet irodáit és a zsoldos szervezet irodáit is átkutatták.

A Fontanka.ru szentpétervári weboldal információi szerint az azóta Fehéroroszországban tartózkodó Prigozsin, szerdán maga kereste fel az FSZB ( orosz titkosszolgálat) szentpétervári és leningrádi székhelyét, hogy felvegye saját vagyontárgyait, többek között egy Glock pisztolyt, amit Szergej Sojgu védelmi minisztertől kapott ajándékba.

Két „Saiga” karabélyt, egy rövid csövű osztrák Steyr Mannlicher karabélyt, egy ARka félautomata puskát és néhány kézifegyvert és pisztolyt, valamint 10 milliárd rubelt is visszaadtak neki, amit szintén lefoglaltak – olvasható a szentpétervári honlapon. .

Hirdetés

A jelentések szerint amint a lefoglalt fegyverek és pénz átvételére vonatkozó eljárás befejeződött, Prigozsin azonnal elhagyta az Orosz Föderáció területét.

A fejlemény valóban furcsa, és megrémítette Ukrajnát és a Nyugatot… Nagyon úgy fest, hogy most a ravasz, egykori KGB ügynök Putyin saját játékukban verte meg a Pentagon kitanult puccs-szervezőit…

SZMM

Hirdetés
Hirdetés