Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

RTL France: Mintegy 100 francia zsoldos vesz részt az ukrajnai harcokban

Hirdetés

Mintegy 100 francia zsoldos vesz részt az ukrajnai harcokban – jelentette pénteken az RTL francia rádióállomás.

A rádió szerint a Franciaországból érkező zsoldosok száma az elmúlt hónapokban drasztikusan megváltozott, hiszen a konfliktus kirobbanásakor 800-an, főként férfiak akartak részt venni az ukrajnai harcokban. Ennek a 800 franciának mintegy fele “valóban megérkezett” Ukrajnába. Miután néhány napot ott töltöttek, egy részük visszatért Franciaországba, míg a többiek még egy ideig ott maradtak. Vannak olyanok is, akik többször is oda-vissza utaztak Franciaországból Ukrajnába, és végül visszatértek hazájukba.

Az RTL arról számolt be, hogy “más országokból származó harcosokat, akiket az ukrán hadsereg tisztviselői jóváhagytak, besorozzák az idegenlégióba, és a századok különböző országok állampolgárait hozhatják össze”.

Hirdetés

A beszámoló szerint összességében az ukrán fegyveres erők nagyon “kevés jelentkezőt fogadnak be”, mivel Kijev elsősorban harci tapasztalattal és fegyver ismerettel rendelkező férfiakat keres.

Az idegenlégióhoz csatlakozáskor a zsoldosok szerződést kötnek az ukrán hadsereggel. Havonta körülbelül 500 eurót kapnak, a fronton való szolgálatért pedig 3000 eurót.

A rádió szerint a francia zsoldosoknak fel kell szerelniük magukat, mivel az ukrán fegyveres erőknek nincs pénze arra, hogy minden érkezőnek fegyvert biztosítsanak. Egy Ukrajnában harcoló francia azt mondta az RTL-nek, hogy 50 ezer eurót költött a felszerelése megvásárlására. Sokan autót is vásárolnak, hogy a frontvonalra tudjanak menni. Egyes zsoldosok saját pénzükből, vagy az interneten gyűjtenek adományokat.

Hirdetés

Az RTL nem tért ki az elesett francia zsoldosok számára.

Forrás: Orosz Hírek

 

Hirdetés
Hirdetés