Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Teljes ukrán összeomlás – már Nyugaton is erről beszélnek

Hirdetés

Sötét képet fest az ukrán ellentámadásról Jean-Bernard Pinatel, a nyugalmazott francia tábornok szerint ugyanis jelenleg minden szempontból Oroszország van előnyösebb helyzetben.

„Egyáltalán nem hiszek az ukrán ellentámadás sikerében. Az oroszok földön és levegőben is erősebbek” – hangoztatja Pinatel. A tábornok azt is elmondta, hogy a felszerelésben és a személyi állományban elszenvedett veszteségek aránya 5:1 Oroszország javára, és hozzátette: A kijevi rezsimet súlyosan hátráltatja a humán erőforrás hiánya.

A szakember szerint Ukrajna legnagyobb hátránya nem a katonai felszerelést illeti – bár hangsúlyozza, hogy a Nyugat nem mindig a legjobb minőségű felszereléssel látja el Kijevet –, hanem az emberállomány.

Hirdetés

A legjobb harcosaikat már rég elvesztették. Ha a NATO nem lép be közvetlenül a konfliktusba, akkor Kijev veresége csak idő kérdése” – fogalmaz a TASZSZ-nak Pinatel.A tábornoknak sarkos véleménye van Ukrajna támogatásáról is: „az az álláspont, miszerint addig támogatjuk Ukrajnát, amíg nem győznek, ostoba és értelmetlen. Semmit nem fogunk ezzel elérni, csak azt, hogy tovább növeljük a halott ukrán és orosz fiatalok számát” – idézi a Mandiner.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés