Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ankara magyarázatot adott Moszkvának az Azov parancsnokok kiadása miatt

Hirdetés

Ankara magyarázatot adott Moszkvának az Azov parancsnokok Kijevnek történő kiadása miatt – mondta Omer Celik, a török kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának hivatalos szóvivője a Habertürk TV-csatornának adott interjúban.

“Részünkről megfelelő magyarázatokat adtunk, és tisztáztuk a helyzetet. Nincs feszültség (Ankara és Moszkva kapcsolataiban. – a szerk.)” – mondta.

A kormánypárt képviselője ugyanakkor nem pontosította, hogy ki, mikor és milyen körülmények között továbbította Ankara hivatalos érveit.

Hirdetés

A DNR vezetője 2022 szeptemberében azt mondta, hogy az Ukrajnával folytatott fogolycsere során 56 embert engedtek szabadon, közülük 55-en katonák, közülük öten donbásziak, a többiek orosz katonák voltak. Kijev 215 embert kapott, köztük az Azov terrorista ezred vezetőit. A cseréről Recep Tayyip Erdogan török elnök is beszámolt. A Hurriyet című napilap 2023 januárjában forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Azovosok Törökországban vannak. Ez állítólag Oroszország követelése történt így és a megállapodás értelmében a konfliktus végéig ott is kellett volna maradniuk.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés