Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Daily Mail: különös üzenetet hagyott halála előtt az amerikai zsoldos, akit Ukrajnában lelőttek

Hirdetés

Egy amerikai zsoldos, aki Ukrajnában harcolt, megígérte halála előtt, hogy mesél apjának a küldetésről, amelyre éppen indult – írja a Daily Mail.

A cikk szerint a 48 éves Jeff Jonest július 31-én Artyomovszk (Bahmut) közelében likvidálták egy aknavetőcsapás következtében – számolt be az Oroszhírek.

Hirdetés

Apja, Howard Jones szerint a zsoldos tartotta vele a kapcsolatot, de egy hétre eltűnt. Halála napján Jones üzenetet küldött apjának, amelyben azt írta, hogy olyan küldetésre jelentkezett, amelyet “az összes többi csoport félt végrehajtani”.

“Azt mondta, majd elmondja, ha visszajön. Küldtem neki egy sms-t, de nem kaptam választ” – nyilatkozta idősebb Jones. Hozzátette, hogy órákkal később kapott egy hívást, amelyben tájékoztatták a fia likvidálásáról.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter május végén mintegy 2500-ra becsülte a Kijev oldalán harcoló zsoldosok számát. Moszkva többször emlékeztetett arra, hogy az orosz hadsereg elleni fegyveres tevékenységet elfojtják, és a külföldi zsoldosok csoportjait fel fogják számolni a harctéren.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés