Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Épülő toronyházba csapódott egy ukrán drón Moszkvában – videó

Hirdetés

Egy drón repült be Moszkva Citybe, az orosz főváros pénzügyi és üzleti központjába, és egy épülőfélben lévő épületnek csapódott – közölte Szergej Szobjanyin polgármester szerdán kora hajnalban. Hozzátette, hogy senki sem sérült meg.

Az orosz védelmi minisztérium később közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy összesen három ukrán drón volt küldetésben, hogy terrortámadást hajtson végre Moszkva ellen. Közölték, hogy két drón a levegőben megsemmisült, a harmadik pedig a jelzavarás miatt letért a pályáról, és a város üzleti negyedében egy épületnek csapódott.

A Moszkva Cityben, ahol Európa legmagasabb felhőkarcolói állnak, több orosz minisztérium és ügynökség irodája, valamint csúcskategóriás lakások találhatók. A kerületet már korábban is célba vették ukrán drónok.

Hirdetés

A lakosok arról számoltak be, hogy hangos robbanásokat hallottak magában Moszkva Cityben és a főváros északnyugati elővárosában, Himkiben. A TASZSZ hírügynökség a mentőszolgálatokat idézve azt mondta, hogy az épületben keletkezett kár nem jelentős.

A Telegramra feltöltött videón látható, amint a drón becsapódik a többemeletes épületbe.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés