Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kijev melletti repülőtérre mértek csapást az orosz erők

Hirdetés

Az orosz hadsereg csapást mért egy repülőtérre Kijev térségében – közölte a védelmi minisztérium a különleges műveletről szóló jelentésében.

“Az éjjel az Oroszországi Föderáció fegyveres erői nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi fegyverekkel csapást mértek a Kijevi területen található Pincsuki település közelében lévő repülőtérre. A csapás célja megvalósult” – közölte a minisztérium.

Hangsúlyozták, hogy minden kijelölt célpontot eltaláltak.

Hirdetés

Kora reggel a kijevi városi katonai közigazgatás beszámolt az ukrán főváros peremén működő légvédelem munkájáról. Az egész országra légiriadót hirdettek.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rakétacsapásokat mér ukrán energetikai, védelmi ipari, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin közölte, az első támadás válasz volt a Kijev által a Krími hídon elkövetett robbantásra.

Ukrajna július 17-én éjjel ismét megtámadta a Kercsi-szoros átkelőjét. Ezt követően az orosz fegyveres erők csapást mértek Odesszára, Iljicsevszkre és Mikolajivra, köztük olyan helyekre, ahol drónhajókat gyártanak és tárolnak, lőszerraktárakra és üzemanyagraktárakra.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés