Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kijevben megerősítették, hogy elvesztettek két helikoptert, hat tiszttel a fedélzeten

Hirdetés

Az ukrán hadsereg megerősítette, hogy a Donbasszban hat tisztet vesztett el egy incidensben, amelyben két Mi-8-as helikopter érintett. A halálos áldozatokról korábban a helyi média számolt be, és ez a második nagy horderejű veszteség az ukrán légierőnél néhány héten belül.

A katonai gépeket csütörtökön egy orosz Szu-35-ös vadászrepülőgép lőtte le, miközben egy harci bevetésen próbáltak leszállni – közölte csütörtökön Ilja Jevlas ukrán katonai szóvivő, hozzátéve, hogy a pontos körülményeket vizsgálják.

Az ukrán média szerdán számolt be először a történtekről, annak a dandárnak a forrásaira hivatkozva, amelyhez a pilóták tartoztak. Az eset a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött részén történt, és a jelentések szerint a Mi-8-asok Artyomovszk, más néven Bahmut városának közelében vettek részt akcióban.

Hirdetés

Múlt pénteken két ukrán L-39-es harci kiképzőgép ütközött össze a Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir régió felett, három pilóta halálát okozva.

Egyikük – Andrij “Juice” Pilcsikov – ismert arca volt annak a kijevi kampánynak, amelynek célja az volt, hogy Kijev biztosítsa a nyugati támogatók F-16-os vadászgépek leszállítását. Az USA és szövetségesei ígéretet tettek arra, hogy a gépek átadása előtt kiképzik az ukrán pilótákat az amerikai gyártmányú repülők használatára.

Moszkva bírálta az egyre kifinomultabb fegyverek nyugati szállítását Kijevnek, mondván, hogy ez eszkalálja a harcokat, és közvetlen konfrontációt kockáztat a NATO és Oroszország között, de nem változtathatja meg az ukrajnai konfliktus kimenetelét.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés