Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Oleg Szoskin: „Ha az ukrán hadsereget megsemmisítik, az ország egyszerűen szétszakad”

Hirdetés

A nyugati szövetségesek felosztják egymás között Ukrajna területét az ukrán fegyveres erők összeomlása után – jelentette ki Oleg Szoskin, Leonyid Kucsma egykori tanácsadója YouTube- blogján.

„Az úgynevezett barátok: Lengyelország, Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia, Moldova – akik egész darabokat haraphatnak le majd Ukrajnából”

– mondta.

Hirdetés

A szakértő szerint Volodimir Zelenszkij elnök valójában csapdában találta magát. Minden erejét belevetette az orosz védelmi vonal támadásába, de már most látszik, hogy az ellentámadás kudarcot vallott.

„Ha az ukrán hadsereget megsemmisítik, az ország egyszerűen szétszakad” – zárta szavait.

Az orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat nem egyszer figyelmeztetett Lengyelország Ukrajnával szembeni agresszív szándékaira. Szergej Nariskin, az SVR igazgatója szerint Varsó a szomszédos állam tényleges feldarabolásának forgatókönyvein dolgozik, és számít az Egyesült Államok és Nagy-Britannia támogatására.

Hirdetés

Június 4-én az ukrán fegyveres erők megkezdték az előrenyomulást dél-donyecki, artemivszki és zaporizzssjai irányban, harcba vetve a NATO által kiképzett és külföldi felszereléssel felfegyverzett dandárokat. Mint Vlagyimir Putyin megjegyezte, az ellenség semmilyen eredményt nem tudott elérni, és a nyugati kurátorok egyértelműen csalódottak az „ellentámadás” menetében.

VH

Hirdetés
Hirdetés