Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbánt kritizálja a trumpista híroldal

Hirdetés

A Newsmax szóvá tette, hogy míg a török vagy a tatár elnök tiszteletét tette Magyarországon a hétvégén, addig uniós vagy NATO-s vezető alig.

A Newsmax idézte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki arról beszélt, hogy Alekszandar Vucic szerb elnök Budapesten találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, és biztosította őt arról, hogy Szerbia kész növelni a földgázszállítást Magyarország felé, amennyiben a kijevi kormány elutasítja az ukrán területen keresztül történő gáztranzitról szóló megállapodás meghosszabbítását.

A lap felidézte, hogy German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter jelezte,

Hirdetés

Kijev várhatóan nem hosszabbítja meg a szerződését Moszkvával,

mely jövőre jár le.

A magyar diplomácia vezetője vasárnap közölte azt is, hogy Orbán Viktor találkozott Szerdar Berdimuhamedov türkmén elnökkel is, akinek elmondta, hogy Magyarország szeretne a türkmenisztáni gázexport célállomása és tranzitpontja lenni.

Hirdetés

A Newsmax kitért arra is, hogy Orbán Viktor a Budapesten zajló atlétikai világbajnokság ideje alatt Törökország, Szerbia, Bosznia, Katar és több közép-ázsiai ország vezetőjét látja vendégül. A vendégek közt nem szerepelnek Magyarország uniós és NATO-szövetségeseinek vezetői, ami „jól tükrözi Orbán Viktor törekvését a balkáni és ázsiai autokráciákkal való diplomáciai és politikai együttműködés fokozására” – hívta fel a figyelmet a lap.

Forrás: Mandiner

 

Hirdetés
Hirdetés