Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin: Az ukrán hatóságok nem emberként bánnak saját katonáikkal

Hirdetés

Ukrajna értelmetlenül ágyútöltelékként használja saját katonáit az orosz csapatok ellen – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök, miközben a Kijev által a megkezdett offenzíva során alkalmazott módszerekre reflektált.

„Amint látják, a helyzet a harcvonalon jelenleg stabil”

– mondta az orosz államfő szerdán a Kremlben Leonyid Pasecsnikkal, a Luganszki Népköztársaság (LPR) megbízott vezetőjével folytatott megbeszélésén.

Hirdetés

Putyin a továbbiakban Kijev közelmúltbeli gyakorlatáról nyilatkozott, amely nem hozott jelentős területi nyereséget, de súlyos veszteségeket okozott az ukrán csapatoknak és páncélosoknak.

„A mi aknamezőinkre küldik [az ukrán katonákat], a mi tüzérségi tűzünk alá, úgy viselkednek, mintha egyáltalán nem is a saját honfitársaik lennének. Ez megdöbbentő”

– mondta Putyin.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy Kijev a nyilvánosság előtt optimistán nyilatkozik a június elején indított offenzív hadműveletekkel kapcsolatban, a nemzetközi média arról számolt be, hogy a nyugati tisztviselők egyre inkább aggódnak és csalódottak az ukrán hadsereg által elért gyenge eredmények, valamint a NATO által szállított felszerelések, köztük a nehéz harckocsik elvesztése miatt.

Az ukrán páncélos egységek nehezen jutottak át a sűrű orosz aknamezőkön, és nem sikerült áttörniük a megerősített állásokat sem. A The New York Times kedden meg nem nevezett amerikai és brit tisztviselőket idézett, akik szerint a kijevi stratégák elkövették azt a hibát, hogy támadó egységeiket a hosszú frontvonalon szétszórták, ahelyett, hogy egyetlen területre koncentrált csapásra összpontosítottak volna.

NIF

Hirdetés
Hirdetés