Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Újabb fejlemények: Nem biztos, hogy Prigozsin a lezuhant gépen volt, nincs megerősítés

Hirdetés

Readovka orosz portál nem tudta egyelőre megerősíteni, hogy Jevgenyij Prigozsin valóban a lezuhant gép fedélzetén utazott volna.

A Readovka forrása rámutat, hogy a Jevgenyij Prigozsin haláláról szóló hírek egyelőre koraiak – írja az Oroszok az Igazság oldalán Telegram csatorna. Az ő haláláról, valamint a Wagner-csoport parancsnokának, Dmitrij Utkinnak a haláláról szóló információkat egyelőre nem lehet ellenőrizni – állítja forrásunk.

Jevgenyij Prigozhin egy másik gépen lehetett. Korábban az üzletember titoktartási céllal rendszeresen összezavart mindenkit. Forrásunk szerint Prigozsin állítólag bejelentkezett egy járatra, de ugyanakkor egy másik repülőgépre szállt fel.

Hirdetés

A Nyugat már gyártja a nekrológokat – írja az Oroszok az Igazság Oldalán.

Természetesen a világmédia sem ment el a repülőgép-szerencsétlenség és Jevgenyij Prigozsin lehetséges halála mellett, azonnal nekrológot közölt, meg sem várva a hivatalos megerősítést.

Hirdetés

Hirdetés

Ugyanakkor Prigozhin él vagy nem – jelenleg még nem ismert. Az újságírók és a bulvárlapok pletykákat gyűjtenek, és a legvitatottabb elméleteket építik fel.

De önmagában a nyugati kiadványok ilyen nagy figyelme egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Wagner PMC alapítója milyen figurává vált az utóbbi időben, legalábbis a média területén.

Frissítés:

Hirdetés

Közben a Russia 24 állami televíziós csatorna Jevgenyij Prigozsin haláláról számolt be.

Vlagyimir Rogov a Zaporozsija terület vezetőjének tanácsadója is megerősítette a Telegram-csatornáján, hogy a Wagner megerősítette neki Prigozsin és Utkin halálhírét.

Egyes korai értesülések szerint a Wagner csoport alapítójának gépén bomba robbanhatott, terrorista akció történt.

Hirdetés

NIF

Hirdetés