Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Újabb összefüggések láttak napvilágot Prigozsin halálával kapcsolatban

Hirdetés

Orosz Telegram-csatornák már azt is közölték, hogy ki lehet a merénylet első számú gyanúsítottja.

Nem sokkal repülőgépe lezuhanása után elkezdődtek a találgatások Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér halála miatt.

A brit és az ukrán hírszerzési források közölték, hogy az orosz katonai hírszerzés, a GRU egyik vezető tisztje, Andrej Averjanov állhat Jevgenyij Prigozsin meggyilkolása mögött.

Hirdetés

Fontos azonban kiemelni, hogy a balesetet vizsgáló brit hírszerző ügynökségek felvetése ellenére továbbra sem tudják tényekkel alátámasztani az ehhez kapcsolódó híreszteléseket.

A Wagner-harcosok dühösek

Eközben napvilágot látott egy videó, amelyen vélhetően Belaruszban tartózkodó, Prigozsin meggyilkolása miatt bosszút esküdött Wagner-harcosok szerepelnek. „Rengeteg szóbeszéd van arról, hogy mit fog most tenni a Wagner-csoport. Egyet tudunk mondani.

Hirdetés

Elkezdjük, készüljetek fel!” − mondja egyikük a felvételen.

Sajtóhírek is keringenek a lehetséges elkövetőről

A fentieket követően azonba orosz Telegram-csatornák állításira támaszkodva érdekes feltételezéssel állt elő a Newsweek. Sajtóhírek szerint ugyanis a merénylet első számú gyanúsítottja

Hirdetés

Prigozsin személyes pilótája, Artem Sztepanov lehet.

Egyebek mellett például a Baza-csatorna arról számolt be, hogy a nyomozók szerint Sztepanov hozzáférhetett Prigozsin magángépéhez Moszkvából való indulásának előestéjén. A csatorna idézte Sztepanov testvérét is, aki azt nyilatkozta, hogy az elmúlt héten a Kamcsatka félszigeten nyaralt, de „már kapcsolatba léptek vele azok, akiknek szükségük van rá”.

A VChK-OGPU hasonlóképpen arról számolt be, hogy a nyomozók úgy vélik, Sztepanovnak az indulás előtt hozzáférése volt a géphez, és a baleset előtt Kamcsatkára távozott. A Sirena pedig arról számolt be, hogy Prigozsin „személyi pilótája” ellen is nyomozás folyik.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés