Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Ukránosítani akarja a munkácsi középiskolát a kinevezett igazgató és helyettese

Hirdetés

Tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.

A kárpátaljai magyar kisebbség üldözése nem lassult, s ukrán vezetőt neveztek ki a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola élére.
Most a középiskola a Facebook-oldalán írt a kinevezés után friss fejleményekről: „Szakszervezeti gyűlésünkön a kinevezett igazgató és helyettese jelezte, 

rövidtávú céljuk az iskola ukránosítása, 

a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.”

Hirdetés

A poszt tanúsága szerint a középiskola tantestülete határozott tiltakozását és egységes kiállását látva visszakozott a kinevezett igazgató és helyettese, így most még nem indul új, ukrán tannyelvű osztály, és a tanítás nyelve is még marad a magyar,

de látjuk, hogy a városvezetés terve a magyar oktatás mielőbbi megszüntetése iskolánkban. Kitartunk!”

Mint ahogy arra az olvasóink bizonyára emlékezhetnek, Volodimir Zelenszkij nemrég azt mondta Novák Katalinnak, hogy amit az ukrán kisebbség tagjai megkapnak Magyarországon, azt készek megadni a magyar kisebbség tagjainak is Ukrajnában.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés