Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Washington már a béketárgyalásokban gondolkodik?

Hirdetés

Ukrajna erős katonai helyzete és a beköszöntő tél együttvéve jó feltételeket teremtenek, hogy megfontoljuk a béketárgyalásokat – Mark Milley, az amerikai haderő vezérkari főnökeinek egyesített bizottságát vezető tábornok tavaly novemberi kijelentése újra napirendre került Washingtonban.

Lehet, hogy valahol Milleynek igaza volt? – kérdi a Politico hírszerzési értesülésekben igen gazdag nemzetbiztonsági napi hírlevele. „Az ukrán ellentámadásról folytatott beszélgetések az izgalmasságtól eltolódtak a csalódottság felé, ahogy Kijev lassú előrenyomulásának hatására néhány hivatalos amerikai személyiség és bennfentes suttogni kezdett: oda kellett volna figyelnünk arra, amit Mark Milley tábornok mondott?” A cikk szerzői: Alexander Ward befolyásos nemzetbiztonsági szakértő, korábban az Atlanti Tanács Brent Scrowcroft Központjának vezetőhelyettese, Lara Seligman, a Politico kitüntetett Pentagon-riporterte, korábban a Defense News, a The Washington Post szerzője, Eric Bazail Eimil, a „büszke kubai”, aki azelőtt a The Wall Street Journalben is publikált.

Még tavaly novemberben az amerikai haderő vezérkari főnökeinek egyesített bizottságát vezető Mark Milley tábornok (a legmagasabb beosztású hivatásos katona az USA-ban) azt mondta, hogy

Hirdetés

Ukrajna erős katonai helyzete és a beköszöntő tél együttvéve jó feltételeket teremtenek, hogy megfontoljuk a béketárgyalásokat.

A Biden-adminisztráció megszeppent vezető tisztviselői akkor egymás lábára taposva rohantak ukrán partnerükhöz, és biztosították mindegyiket, hogy Milley bizonyára vicces kedvében volt, és hogy megnyilvánulása nem fejez ki semmilyen titkos fehér házi véleményt – jelzi a szóban forgó cikk.

VG nyomán

Hirdetés

 

Hirdetés