Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Bajban az ukránok: erre készülnek az oroszok

Hirdetés

Valószínűleg arra készül Oroszország, hogy megnöveli az ukrán energetikai létesítmények elleni támadásra alkalmas kapacitását – közölte értesülését a brit védelmi minisztérium.

Oroszország valószínűleg képes lesz jelentős készletet építeni a levegőből indítható cirkálórakétákból, és a tél folyamán az ukrán energetikai infrastruktúrát fogja célba venni velük – állítja a The Guardian. A Portfolio szemléje szerint a legutóbbi hírszerzési posztjában a minisztérium arra emlékeztetett:

a levegőből indítható cirkálórakéták (ALCM) – különösen a modern AS-23a Kodiak – álltak a középpontjában a legtöbb olyan nagy hatótávolságú orosz csapásnak, amelyet 2022 októbere és 2023 márciusa között Ukrajna energetikai infrastruktúrája ellen mértek.

Hirdetés

Stratégiai bombázó repülőgépeket használtak arra, hogy a lőszereket mélyen orosz területről lőjék ki. Hozzáteszik: 2023 áprilisa óta csökkent az ALCM-kiadások aránya, az orosz vezetők ugyanakkor hangsúlyozzák a cirkálórakéta-gyártás ütemének növelésére irányuló erőfeszítéseiket.

Reális esély van arra, hogy Oroszország a tél folyamán ismét ukrán infrastrukturális célpontok ellen összpontosítja ezeket a fegyvereket.

Forrás: Origo

Hirdetés

Hirdetés