Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Elképesztő provokáció Kijevből: már a magyarságát is elvitatják a kárpátaljai nemzettársainknak

Hirdetés

Ezúttal is a 444.hu tartott mikrofonállványt az ukrán kormány legújabb és egészen elképesztő magyarellenes provokációjához. Behízelgő nagyinterjút készítettek ugyanis Oleg Nikolenkoval, az ukrán külügyminisztérium szóvivőjével, aki az elmúlt hetekben tovább fokozódó magyarellenes uszítást és jogfosztást egész egyszerűen így magyarázta: “Nincsenek nagy ügyeink az ukrajnai magyar közösséggel, ahogy más nemzeti közösségekkel sem. Ők ukránok, s (…) az átalakítások révén a magyar származású ukránok ukránul tanulhatnak, jobban elmerülhetnek az ukrán nyelvben, és sok más egyéb hozadéka is van, ami a társadalom szempontjából hasznos, és sikereket hozhat nekik. Ezért csináljuk ezt.”

A Soros-szervezetek és Brüsszel által kitartott propagandalap, a 444.hu alkalmazottja, Kaufmann Balázs a ma megjelentetett nagyinterjúban lázasan igyekezett lehetőséget adni az elmúlt hetek magyarellenes intézkedéseinek kimagyarázására. Buzgalmában többek között ezt a “kérdést” tette fel:

Korábban – úgy mondták – a bölcsődétől az egyetemig a saját nyelvükön tanulhattak. Most ez változni látszik, az új szabályozás szerint a tanórák bizonyos százalékának ukrán nyelven kell történnie.

Hirdetés

A külügyi szóvivő rögtön kiigazította a bárgyú kérdezőt, levezetve, hogy a Kárpátaljai őshonos magyar lakosság inkább örüljön a közösségi jogaik totális felszámolásának, így ugyanis hamarabb válhatnak jó ukránokká:

Nem mondanám, hogy ez visszalépés. Nem értek egyet ezzel. Azt gondolom, ez egy ablak új lehetőségekre a magyar származású ukránoknak. Az egész átalakítás célja az, hogy több lehetőséget biztosítsunk számukra. Hogy sikeresebbek legyenek Ukrajnában, hogy jobban beilleszkedjenek a társadalom különböző rétegeibe, legyen szó a kormányról, a politikai életről, a civil közösségekről. Ukrajna ezért indította el ezeket az átalakításokat. A magyar származású ukránok ukránul tanulhatnak, jobban elmerülhetnek az ukrán nyelvben, és sok más egyéb hozadéka is van, ami a társadalom szempontjából hasznos, és sikereket hozhat nekik. Ezért csináljuk ezt

vezette le  Oleg Nikolenko a magyarok előtt álló káprázatos jövőt. Megjegyezzük: az erőszakos asszimiláció ilyen kreatív levezetését hallván – ha élne – egyszerre csettintene Nicolae Ceaușescu, Edvard Beneš és Joseph Goebbels… Kaufmann Balázs aztán úgy tamáskodik tovább, hogy (nyilván a magyarok kulturális autonómiájának felszámolása helyett – bár ilyesmit ki nem merne mondani a skribler) “nem lett volna elég a nyelvoktatásra koncentrálni?” De Nikolenko rávilágít, hogy butuska a kérdező, s bízzák ezt a témát a SZAKEMBEREKRE:

Hirdetés

Tudja, az a probléma, hogy a magyar kormány átpolitizálja ezt az ügyet. Mi ennek ellene vagyunk. Mi azt gondoljuk, ezt a kérdést az oktatás területének szakembereire kell bízni. (…) Szóval azt gondolom, hogy távol kellene tartani a politikát ettől a kérdéstől, mert az nagyon nem segít, és nem viszi előre a kapcsolatainkat. A politika helyett az oktatásban résztvevőkre kellene hagyni annak a kérdését, mi a legjobb útja az átalakításnak. De a lényeg, hogy mi ezt nem tartjuk valamiféle negatív folyamatnak. Mi ezt pozitív dolognak tartjuk, ami több esélyt teremthet ennek a közösségnek

hangzik a cinikus válasz, amire a sorosista alákérdezőnek már nincs is semmi ellenvetése. Kaufmann később még bátortalanul előhozakodik avval, hogy “az alapvető probléma a magyarok számára az, hogy a magyarság nem számít őshonos kisebbségnek Ukrajnában”, de Nikolenkotól erre is megkapja a számára kielégítő választ: “az ukrán alkotmány világosan rendelkezik az őshonos kisebbségekről”, eszerint “őshonos népnek azok az etnikai közösségek tekinthetők, amelyek Ukrajna területén alakultak ki, és amelyek Ukrajnán kívül nem rendelkeznek saját államalakulattal.”

Persze ennyi erővel azt is beleírhatták volna, hogy az m-mel kezdődő és r-rel végződő nevű kisebbségeket semmiféle jog nem illeti meg, de ez Kaufmannt már nem igen foglalkoztatja. Az interjú további részében a felek inkább nagy egyetértésben megbeszélik, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány teljes mértékben Putyin érdekei szerint cselekszik és a történelem rossz oldalára állt.

Hirdetés

A közéleti qouisling-petting új fokát megtestesítő teljes interjú ITT található a 444-en.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés