Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Jön a tél Ukrajnában, újra lecsaphatnak az energetikai létesítményekre az oroszok

Hirdetés

Elemzők szerint Oroszország a tél folyamán ismét ukrán infrastrukturális célpontok ellen összpontosítja majd fegyvereit.

A brit védelmi minisztérium értesülései szerint, – melyet a Guardian is idézett–  Oroszország valószínűleg megnöveli a közeljövőben az ukrán energetikai létesítmények elleni támadásra alkalmas kapacitását.

A legutóbbi hírszerzési jelentés arra hívja fel a figyelmet, hogy a levegőből indítható cirkálórakéták (ALCM) – különösen a modern AS-23a Kodiak – állnak a középpontjában a legtöbb olyan nagy hatótávolságú orosz csapásnak, amelyet 2022 októbere és 2023 márciusa között Ukrajna nemzeti energetikai infrastruktúrája ellen hajtanak végre.

Hirdetés

A brit védelmi tárca X-oldalán arról is beszámolt, hogy Oroszország stratégiai bombázó repülőgépeket vetett be, hogy ezeket a lőszereket mélyen az orosz területről lője ki.

A jelentés arra is kitér, 2023 áprilisa óta csökkent az ALCM-kiadások aránya,

az orosz vezetők ugyanakkor hangsúlyozzák a cirkálórakéta-gyártás ütemének növelésére irányuló erőfeszítéseiket.

Hirdetés

Reális esély van arra, hogy Oroszország a tél folyamán ismét ukrán infrastrukturális célpontok ellen összpontosítja ezeket a fegyvereket – tekintettek a jövőbe az elemzők.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés