Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ilyen ajándékot kapott Kim Dzsongun oroszországi látogatásának utolsó napján

Hirdetés

Kim Dzsongun észak-koreai vezető öt kamikaze-drónt és egy Geran-25 megfigyelő drónt kapott az oroszországi Primorszkij régió kormányzójától, Oleg Kozshemjakótól – közölte a helyi közigazgatás.

Az országba tett látogatásának hatodik és egyben utolsó napján tartózkodó észak-koreai vezetőnek szánt ajándékok között egy teljes testpáncélzat is volt, amelyet rohamműveletekhez használnak – közölte vasárnap a Primorszki terület sajtószolgálata. A legmodernebb felszerelés védelmet nyújt a mellkas, a váll, a torok és az ágyék számára, miközben “sokkal könnyebb, mint bármelyik ismert társa” – tették hozzá.

Hirdetés

Az ajándékokat akkor adták át Kimnek, amikor ő és Kozshemjako a vlagyivosztoki Ruszszkij-szigeten lévő Távol-keleti utcai kiállításra látogatott, hogy szemügyre vegyék a Primorszki területen az ukrajnai orosz hadművelet igényeihez gyártott felszereléseket.

Ugyancsak vasárnap az észak-koreai állami hírügynökség fotókat tett közzé Kim és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter előző napi találkozójáról. Az egyik képen az észak-koreai vezető a híres orosz usanka szőrme sapkát viselte, amely a fülét fedő patentokkal van ellátva, és amelyet a jelek szerint Sojgu adott neki.

A Ruszszkij-szigeten tett látogatása során Kim megtekintette a Primorszkij Akváriumot is, amely Oroszország legnagyobb akváriuma, és mintegy 500 fajhoz tartozó, közel 10 ezer tengeri és édesvízi élőlénynek ad otthont.

Hirdetés

Az észak-koreai vezető és küldöttsége élvezte az akváriumban tartott előadást. Kim mosolyogva és tapssal figyelte a beluga bálnák, a palackorrú delfinek és egy fóka előadását – jelentette a RIA-Novosztyi.

Kim másik úti célja a Távol-keleti Szövetségi Egyetem volt, ahol megtekintette a kampuszt és beszélt észak-koreai diákokkal. A RIA-Novosztyi szerint jelenleg összesen 43 észak-koreai tanul az egyetemen.

Hirdetés

A Ruszkij-szigeten tett kirándulással zárult az észak-koreai vezető oroszországi tartózkodása. A RIA-Novosztyi felvételt tett közzé róla, amint az egyik Primorszkij régióbeli állomáson felszáll a páncélvonatra. Kim látható volt, amint kezével integet és tiszteleg az orosz tisztviselők előtt, akik azért gyűltek össze, hogy elbúcsúzzanak tőle.

Kim Dzsongun kedden érkezett Oroszországba, 2019 óta először. Vlagyimir Putyinnal együtt bejárta az Amur-vidéki Vosztocsnij űrközpontot, és megbeszéléseket folytatott az orosz elnökkel. Később az észak-koreai vezető katonai és polgári repülőgépgyárakat látogatott meg.

Hirdetés

Kimnek orosz stratégiai bombázókat és vadászgépeket mutattak, köztük egy Kinzsal hiperszonikus rakétával felfegyverzett MiG-31-es repülőgépet. A szombati programban szerepelt még egy látogatás az orosz Csendes-óceáni Flotta Marsall Sáposnyikov fregattján és egy látogatás a Mariinszkij Színház Primorszkij Színpadán a “Csipkerózsika” című előadásra.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés