Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Újabb akadály gördült el Putyin elől – gyors léptekkel halad a győzelem felé

Hirdetés

A 71 éves vezető várhatóan 2024 márciusában indul egy újabb ciklusra, bár hivatalos bejelentés még nem történt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta az elnökválasztásról szóló törvény módosításait, amelyek új korlátozásokat vezetnek be a médiaközvetítésekre – olvasható a Kyiv Independent oldalán.

A 71 éves vezető várhatóan 2024 márciusában indul egy újabb ciklusra, bár hivatalos bejelentés még nem történt.

Hirdetés

A törvény mostantól csak a bejegyzett médiumokkal munkaszerződésben álló újságírók számára engedélyezi a választási bizottsági ülésekről való tudósítást.

„Csak azok készíthetnek majd fotókat és videókat a szavazóhelyiségekben, akiknek az Orosz Föderáció jogszabályai szerint erre joguk van” – áll a törvényben. Ha egy szavazóhelyiség katonai egység területén van, csak akkreditált újságírók filmezhetnek, akiknek az egység vezetőjétől engedélye van. Ez valószínűleg megakadályozza, hogy független újságírók a közelgő elnökválasztás nagy részét nyomon kövessék – írták.

A törvény azt is kimondja, hogy a Központi Választási Bizottság elhalaszthatja a választást, ha annak „előkészítése és lebonyolítása veszélyt jelent az oroszok életére és egészségére”

Hirdetés

A „blokkolt erőforrásokon” történő választási kampányolás is tilos, utalva a tiltott közösségi médiahálózatokra, mint például a Facebook és az Instagram, bár sok orosz továbbra is VPN-en keresztül fér hozzá az oldalakhoz.

A törvény mostantól előírja, hogy a Központi Választási Bizottság megváltoztathatja a választási eljárást azokon a területeken is, ahol hadiállapotot hirdettek.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés