Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Hivatalos: kiszabadult egy magyar túsz a Hamász fogságából

Hirdetés

A hölgy már Izraelben tartoózkodik, biztonságban van – erősítette meg Szijjártó Péter.

„Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van” – adta hírül közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, késő este.

A tárcavezető megköszönte a katari kormánynak a segítséget, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik.

Hirdetés

„Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradunk és amennyiben megbízható információt kapunk, azt az eddigi gyakorlatnak megfelőlen fogjuk nyilvánosságra hozni” – zárta sorait Szijjártó Péter.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

A Hetek úgy értesült a családtól, hogy a 18 éves Noga Weiss és édesanyja Shiri Weiss is ott van azok között a túszok között, akiket a Hamasz második körben szabadon engedett.

A fotón Noga , Shiri és Ilan Weiss

Hirdetés

Egy magyar származású túsz is kiszabadult a Hamász fogságából, értesült a családtól a Hetek. Noga Weiss, és lánya Shiri Weiss – ő apai ágon magyar származású – is tagjai annak a csoportnak, akiket a túsz- illetve fogolycsere keretében a második napon engedett szabadon a Hamász.

ATV

Hirdetés

Hirdetés